Ακριβότερο το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Από «χρυσάφι» κρέας και μελομακάρονα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές

Must Read

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις ημέρες των Χριστουγέννων και αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν ξεκινήσει να κάνουν έρευνα αγοράς για τα ψώνια που «έρχονται». Όπως όλα δείχνουν, οι καταναλωτές αναμένεται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους… 

Ακριβότερο αναμένεται να είναι για τους Έλληνες το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μπορεί στη Βαρβάκειο αγορά να προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές, ωστόσο αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι, οι καταναλωτές θα αναγκαστούν να πληρώσουν κατά 10% τα γιορτινά εδέσματα. Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζουν τα μελομακάρονα καθώς η τιμή τους σκαρφάλωσε στα 12 ευρώ το κιλό τη στιγμή που πέρυσι κόστιζαν 9,50 ευρώ. Οι κουραμπιέδες είναι στα 13 ευρώ από 11 και οι δίπλες στα 14 ευρώ ενώ πέρυσι ήταν στα 12 ευρώ. Το αρνί φέτος σίγουρα δεν θα είναι κάτω από 15 ευρώ το κιλό. 

«Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που δεν έχει μόνο γαλοπούλα, αλλά πολλά είδη, δεν είναι όπως το Πάσχα. Έχουμε χοιρινό, μοσχάρι, αρνί, γουρουνάκι μικρό γάλακτος. Δεν είναι ανάγκη να επικεντρωθεί κάποιος στη γαλοπούλα αφενός μεν και αφετέρου δεν γνωρίζουμε ακόμα για τις τιμές της γαλοπούλας. Είναι νωρίς ακόμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς, Γιώργος Ευρυπιώτης. Ο κ. Ευρυπιώτης ανέφερε ενδεικτικά πού κυμαίνονται σήμερα οι τιμές πώλησης στο χοιρινό, στο αρνάκι και στο μοσχάρι στην Βαρβάκειο Αγορά. «Η τιμή για το χοιρινό κυμαίνεται από 4,99 μέχρι 6 ευρώ, η τιμή στο αρνάκι αρχίζει από τα 7,99 ευρώ και η τιμή στο μοσχάρι χωρίς κόκκαλο – το καθαρό είναι στα 9,80 ευρώ. Σε γενικές γραμμές αυτές είναι οι τιμές» σημείωσε. «Οι τιμές είναι οι ίδιες με τις περσινές στη Βαρβάκειο Αγορά. Tώρα εάν μας ανεβάσουν τις τιμές, αυτές θα αυξηθούν» συμπλήρωσε.

 

 

Εκπρόσωποι της αγοράς, εκτιμούν ότι ήταν κατηγορηματικοί πως το τραπέζι των Χριστουγέννων θα είναι φέτος πιο ακριβό κατά 10%, καθώς οι ανατιμήσεις μόνο στα σούπερ μάρκετ ξεπερνούν το 20%.Μάλιστα, ένα πλήρες χριστουγεννιάτικο τραπέζι για 6 άτομα με συνοδευτικά κρασί και γλυκά που πέρυσι κόστιζε 150 ευρώ, φέτος θα στοιχίσει στους καταναλωτές 165 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This