Αιχμηρή ανακοίνωση του Μουσείου της Ακρόπολης για τον Σούνακ

Ανακοίνωση με «καρφιά» για την απρέπεια του Σούνακ

Must Read

Ανακοίνωση με αιχμές κατά του Βρετανού πρωθυπουργού ο οποίος υπεραμύνθηκε από το βήμα του βρετανικού κοινοβουλίου την απρεπή κίνησή του να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή αναφέρθηκε στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, εξέδωσε το Μουσείο της Ακρόπολης.

Όπως σημειώνει με αιχμηρό ύφος σε ανακοίνωση ο γενικός διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, Νίκος Σταμπολίδης: «Πολιτισμός δεν είναι μόνον οι αρχαιότητες και τα έργα Τέχνης. Πολιτισμός είναι και οι σχέσεις και οι συμπεριφορές των ανθρώπων». Μάλιστα, όπως τονίζει ο ίδιος, παρά τον θόρυβο που δημιούργησε ο Ρίσι Σούνακ, «δεν κατάφερε να σπάσει την ενότητα των μαρμάρων». 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σταμπλίδης επικαλείται την απόφαση της UNESCO, με την οποία αναγνωρίζεται το ζήτημα της διεκδίκησης της επανένωσης των Γλυπτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πολιτισμός δεν είναι μόνον οι αρχαιότητες και τα έργα Τέχνης. Πολιτισμός είναι και οι σχέσεις και οι συμπεριφορές των ανθρώπων. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δημιουργώντας παγκόσμιο θόρυβο, δεν κατάφερε και αυτή τη φορά να σπάσει την ενότητα των μαρμάρων του Παρθενώνα. Και ακόμα δεν κατόρθωσε να διαταράξει τη σειρά με τις αρχές και τις αξίες των εξαιρετικών σχέσεων δύο χωρών και των λαών τους, καθώς επίσης την Απόφαση του 2021, του Παγκόσμιου Οργανισμού, της UNESCO, με την οποία αναγνωρίζεται ότι το ζήτημα της διεκδίκησης, της επιστροφής και επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, του συμβόλου της αρμονίας, της αισθητικής και της Δημοκρατίας, είναι ορθό, δίκαιο και διακυβερνητικό, καλώντας τις δύο Κυβερνήσεις να το λύσουν, σύμφωνα με τα επιχειρήματα, τα δεδομένα και την παγκόσμια βούληση στον 21ο αιώνα.

Καθ. Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης, Γενικός Διευθυντής Μουσείου Ακρόπολης».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This