Δεκάδες Τούρκοι ζητούν καθημερινά άσυλο

Ολόκληρες οικογένειες φεύγουν από τη χώρα τους και περνούν τον Έβρο, γιατί φοβούνται τον Ερντογάν

Must Read

Χαμός γίνεται τις τελευταίες ημέρες στον Εβρο από Τούρκους υπηκόους που φτάνουν στον ποταμό, περνούν τα σύνορα (αφήστε τον Καιρίδη να λέει ότι δεν περνάει κουνούπι) και ζητούν πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Εβρο, η συντριπτική πλειονότητα όσων περνούν μέσω του ποταμού Εβρου από την Τουρκία στη χώρα μας είναι Τούρκοι, και επιλέγουν κυρίως την περιοχή του βορείου Εβρου να το κάνουν. Από το Διδυμότειχο μέχρι τις Καστανιές, και ειδικά την περιοχή της Νέας Βύσσας, όπου υπάρχουν χερσαία σύνορα, άσχετα αν εκεί βρίσκεται και ο παλιός φράχτης.

Οι ροές είναι αλήθεια ότι έχουν μειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά, όπως λένε οι αστυνομικοί, «εάν περνούν 20 άτομα κάθε ημέρα, οι 17 με 18 είναι Τούρκοι που ζητούν πολιτικό άσυλο. Οδηγούνται στο ΚΥΤ Φυλακίου και εκεί παραμένουν τρεις με τέσσερις ημέρες, για να εξεταστεί η αίτησή τους και, εφόσον δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, τους δίνεται η έγγραφη άδεια και έχουν το ελεύθερο να φύγουν στην υπόλοιπη χώρα».

Ο μεγαλύτερος αριθμός καθημερινά από τους περίπου 150 (από τους πάνω από 300 παλαιότερα) που βρίσκονται πλέον στις παλιές εγκαταστάσεις του ΚΥΤ Φυλακίου (η νέα δομή ή επέκταση, όπως «βαφτίστηκε», είναι απόλυτα έτοιμη, αλλά δεν χρησιμοποιείται ακόμη) είναι Τούρκοι. Ακόμα και ολόκληρες οικογένειες περνούν και ζητούν πολιτικό άσυλο, προφανώς γιατί διαφωνούν με το καθεστώς Ερντογάν και φοβούνται να παραμείνουν εκεί.

Να επισημάνουμε ότι καθημερινά -και ιδιαίτερα τα τριήμερα- εκατοντάδες Τούρκοι έρχονται στον Εβρο και, κυρίως, στην Αλεξανδρούπολη, μέσω του Συνοριακού Σταθμού των Κήπων, για τουρισμό, φαγητό και διασκέδαση, επίσημα και με βίζες που τους δίνονται. Κάποιοι άρχισαν, μάλιστα, ήδη να κάνουν και αγορές ακινήτων στην Αλεξανδρούπολη.

Προφανώς όσοι επιλέγουν να περάσουν παράνομα μέσω του ποταμού Εβρου ή γενικότερα των συνόρων δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο, γιατί δεν τους επιτρέπεται να φύγουν από την Τουρκία. Διαφορετικά, προφανώς θα επέλεγαν να έρθουν νόμιμα και να μείνουν εδώ ζητώντας πολιτικό άσυλο.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This