Την ενοχή του οδηγού που παρέσυρε στον θάνατο και εγκατέλειψε στην άσφαλτο την Έμμα πρότεινε η εισαγγελέας

«Την χτύπησα και την εγκατέλειψα. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια» ανέφερε κατά την απολογία του ο 27χρονος κατηγορούμενος

Must Read

Σε εξέλιξη είναι η δίκη για τη θανατηφόρα παράσυρση με εγκατάλειψη της νεαρής Έμμας από τα Χανιά, τον Νοέμβριο του 2022, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τον 27χρονο κατηγορούμενο να απολογείται.

Μάλιστα, η εισαγγελέας της Έδρας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο 27χρονος οδηγός, από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, πρότεινε την ενοχή του για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια. Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελικής λειτουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κατηγορούμενος οδηγός έτρεχε πάνω από το νόμιμο όριο ταχύτητας, αλλιώς -όπως είπε- δεν θα εκσφενδόνιζε την πεζή στο αέρα. «Δεν έτρεχε ούτε με 104 χλμ/ώρα (σ.σ. όπως εκτίμησε ο πραγματογνώμονας) αλλά ούτε με 55 χλμ/ώρα (σ.σ. σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο). Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Η ταχύτητα ήταν σημαντική για να προκαλέσει αυτές τις βλάβες» σημείωσε.

«Βγήκε απότομα, δεν μπόρεσα να αντιδράσω»  

Ο 27χρονος, προσωρινά κρατούμενος και κατηγορούμενος για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, επέμεινε ότι το αυτοκίνητο πήγαινε με 55 χλμ/ώρα, τονίζοντας ότι είδε ξαφνικά την 21χρονη μπροστά του και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Αρνήθηκε δε, ότι μετά την παράσυρση χτύπησε ξανά την φοιτήτρια στην προσπάθειά του να φύγει, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά της για την εγκατάλειψη. Ο αλβανικής καταγωγής οδηγός είπε ότι το μοιραίο αυτοκίνητο, το οποίο σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα είχε υποστεί παρεμβάσεις σε ποσοστό 90% για την επίτευξη μεγαλύτερης ιπποδύναμης, σκόπευε να το αγοράσει έναντι 3.500-4.000 ευρώ. «Το είχα 3-4 ημέρες, ήμασταν στα “παζάρια”. Θα έκανα έναν προέλεγχο σε μηχανικό αυτοκινήτων για να το πάρω» ανέφερε. Κληθείς να περιγράψει τη δική του οπτική για τη θανατηφόρα παράσυρση της Έμμας, ο κατηγορούμενος ανέφερε -μεταξύ άλλων- τα εξής: «Ήμουν σταματημένος στα φανάρια, στα Πανεπιστήμια. Πήγαινα με 55 χλμ/ώρα. Δεν την είδα, βγήκε απότομα. Την είδα στο ένα μέτρο. Δεν περίμενα να βγει. Όταν την χτύπησα ήταν στο δικό μου ρεύμα κυκλοφορίας. Την χτύπησα με το δεξί φανάρι» απολογήθηκε και πρόσθεσε πως οποιοσδήποτε να ήταν εκεί «δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι». Συνεχίζοντας την απολογία του και αναφερόμενος στην απόφασή του να εγκαταλείψει τον τόπο του δυστυχήματος, ο ίδιος είπε ότι τρόμαξε και δεν ήξερε πώς να συμπεριφερθεί. «Ήταν λάθος μου. Τα έχασα…» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ αρνήθηκε ότι εγκαταλείποντας το σημείο ξαναχτύπησε την Έμμα. Όπως είπε, έμαθε την επόμενη μέρα ότι η 21χρονη νοσηλευόταν βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». «Ήθελα να παραδοθώ» είπε, κάτι που έκανε τελικά δύο 24ωρα αργότερα. Ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι δεν διέθετε άδεια οδήγησης στην Ελλάδα, είπε ότι ζει 13 χρόνια στη χώρα μας δουλεύοντας στις οικοδομές, ενώ υποστήριξε ότι έδινε κάθε μήνα το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα λόγω παλαιότερης εμπλοκής του με τη Δικαιοσύνη για υπόθεση ναρκωτικών αφού, σύμφωνα με όσα είπε, ήταν χρήστης.

 

Διαβάστε ακόμα:

Απολογείται ο 27χρονος για τη θανατηφόρα παράσυρση της 21χρονης Έμμας 

Δίκη Έμμας Καρυωτάκη: «Έτρεχε με 60 χλμ τη ώρα» είπε τεχνικός σύμβουλος – Αύριο καταθέτει ο κατηγορούμενος 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This