Ταξί: Ξεκινούν ξανά απεργίες

Νέες κινητοποιήσεις και αντιδράσεις για το νομοσχέδιο

Must Read

Τα ταξί και πάλι τραβούν χειρόφρενο! Στους δρόμους οι οδηγοί, ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις μετά και τις πρόσφατες αντίστοιχες ενέργειές τους, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση. ΠΟΕΙΑΤΑ και ΣΑΤΑ πάντως διαχωρίζουν τις θέσεις τους…

Ειδικότερα, εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινά (4/12) για τους επαγγελματίες οδηγούς οι οποίοι αντιδρούν στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) αποφάσισε δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργίες, από την Δευτέρα έως την Πέμπτη (7/12). Βέβαια, από την πλευρά του, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) διαχώρισε την θέση του, ανακοινώνοντας απεργία την Τρίτη (5/12) και την Τετάρτη (6/12), ωστόσο αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί την Πέμπτη, τότε όπως αποφασίστηκε, η απεργία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη…

Χαρακτηριστικά, απόφαση της ΠΟΕΙΑΤΑ:
«Στο συμβούλιο συζητήθηκε το πόσο ολοκληρωτικά καταστροφικό είναι το φορολογικό νομοσχέδιο για τον κλάδο και μάς οδηγεί στην οικονομική εξόντωση και εξαθλίωση.  φορολόγηση με τεκμαρτό εισόδημα θα προκαλέσει υπέρμετρη επιδείνωση της κατάστασης όπου θα μας οδηγήσει στο κλείσιμο ή σε έξοδο από το επάγγελμα. Η κυβέρνηση αγνοώντας τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία όλο αυτό το διάστημα, δεν άφησε περιθώρια με αποτέλεσμα η πλειοψηφία του Δ.Σ., να αποφασίσει για δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες Πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, ξεκινώντας από την Δευτέρα 4/12/23 και ώρα 5:00 π.μ. και μέχρι και την Παρασκευή στις 5:00 π.μ. Η Ομοσπονδία καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας να προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση κρίνουν απαραίτητη, πλέον της απεργίας. Κανένα ταξί στον δρόμο. Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι ο κλάδος μας καταστρέφεται».

Η θέση του ΣΑΤΑ:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο προέκρινε κλιμάκωση του αγώνα μας και αποφάσισε 48ωρη απεργία για την Τρίτη και Τετάρτη 5 και 6 Δεκεμβρίου. Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε τουλάχιστον άλλη μια ημέρα απεργία όταν θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο στη Βουλή. Αυτό αποφάσισε το Συνδικάτο της Αθήνας και η απόφαση ήταν ομόφωνη (και οι 21 σύμβουλοι). Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας πάρθηκε μία απόφαση άκρως διχαστική. Δύο 48ωρα από την Δευτέρα έως την Πέμπτη. Άλλες μέρες απεργούν οι ταξιτζήδες της Αθήνας και άλλες οι ταξιτζήδες της υπόλοιπης Ελλάδας. Η απεργία δεν είναι σκυταλοδρομία αγωνιστικότητας, ούτε αποδίδεται βραβείο μαχητικότητας ανάλογα με την διάρκεια της κινητοποίησης. Άλλωστε τέσσερα χρόνια τώρα δεν συμμετείχατε σε καμιά απεργία για να μην διαταραχτούν οι άριστες σχέσεις με την κυβέρνηση. Τώρα γίνατε ξαφνικά αξιόμαχοι; Γνωρίζατε την απόφαση του προεδρείου του ΣΑΤΑ και μάλιστα μέλη του Δ.Σ της Ομοσπονδίας την ψήφισαν. Ωστόσο αποφασίσατε για μια ακόμη φορά να διαιρέσετε τον κλάδο. Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί την Πέμπτη τότε η απεργία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This