Έκλεισαν την Πέτρου Ράλλη συγγενείς των προσαχθέντων για τα επεισόδια στου Ρέντη: Ψάχνουν τα παιδιά τους στο Μεταγωγών

Ανάμεσα στις προσαγωγές οι δράστες, λέει η αστυνομία. Βρέθηκαν πεταμένα μαύρα ρούχα σε τουαλέτες και γήπεδο. Κάποια επιχείρησαν να τα κάψουν

Must Read

Έξω από το Αλλοδαπών βρίσκονται από νωρίς γονείς παιδιών που προσήχθησαν χθες το βράδυ, μετά τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού, ο οποίος βρίσκεται διασωληνωμένος. Υπάρχουν επίσης πολλοί φίλοι και συγγενείς των προσαχθέντων.

 

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν προσαγάγει συνολικά 424 άτομα, τα οποία από το κλειστό του Ρέντη λίγο μετά τα μεσάνυχτα μεταφέρθηκαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής  στην Πέτρου Ράλλη προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων και να διαπιστωθεί εάν και ποιοι εμπλέκονται στα συγκεκριμένα επεισόδια.

Γονείς και συγγενείς έχουν μαζευτεί έξω από το Μεταγωγών, με τις Αρχές να αναζητούν δείγματα πυρίτιδας από τα δάχτυλα των προσαχθέντων, ώστε να ταυτοποιήσουν τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης με φωτοβολίδα κατά αστυνομικού. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ανήλικοι, ενώ όλες οι διαδικασίες γίνονται παρουσία Εισαγγελέα.

Να σημειωθεί ότι, οι προσαγωγές έχουν γίνει διότι βρέθηκαν πεταμένα μαύρα ρούχα τόσο στις τουαλέτες όσο και μέσα στο γήπεδο. Μάλιστα κάποια από τα μαύρα ρούχα στις τουαλέτες επιχείρησαν να τα κάψουν, γεγονός που δείχνει ότι οι φερόμενοι δράστες βρήκαν καταφύγιο και μέσα στο γήπεδο, όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί. 

 

 

ΕΛΑΣ: Ανάμεσα στις προσαγωγές οι δράστες

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μαρτυρίες αναφέρουν πως όσοι έκαναν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά ένας 31χρονος αστυνομικοός, μπήκαν ξανά μέσα στο κλειστό.

Μάλιστα, όπως είπε ανάμεσα στις 424 προσαχθέντες βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης κατά του αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα.

 

Ανακοίνωση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας  

Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ που σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ  Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ, ανακοινώνεται ότι: Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τις εξέδρες του γηπέδου όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας. Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων. Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. 

 

 

 

Αυτόπτης μάρτυρας: «Η εξακρίβωση γίνεται σύντομα, έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις οι 424 προσαγωγές;»

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση σχετικά με το εάν πρόκειται για προσαγωγές ή εάν έχουν οι προσαγωγές μετατραπεί σε συλλήψεις» τόνισε ένας από τους ανθρώπους που βρισκόταν στο γήπεδο τη στιγμή των επεισοδίων στου Ρέντη, όμως δεν προσήχθη κάνοντας χρήση της δικηγορικής του ιδιότητας, ενώ πρόσθεσε πως οι προσαγωγές έγιναν για εξακρίβωση στοιχείων η οποία όπως χαρακτηριστικά τόνισε «γίνεται εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος» συμπληρώνοντας πως η χρονική καθυστέρηση γεννά ερωτήματα όπως εάν «οι προσαχθέντες εξετάζονται ανωμοτί, δηλαδή χωρίς όρκο ως ύποπτοι τελέσεως σοβαρών ποινικών αδικημάτων και αν ναι ποιος είναι αυτός ο οποίος έχει αποφασίσει να τους αποστερήσει από τη διαδικασία αυτή νομική συμπαράσταση».

 

 

Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος δικηγόρος ανέλαβε την εκπροσώπηση τουλάχιστον 25 ατόμων, γνωστών και φίλων, τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κτίριο της αστυνομίας από τη μία τη νύχτα. Αναφορικά για τα επεισόδια σημείωσε πως δεν έχει καμία εικόνα αφού βρισκόταν εντός του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» προσθέτοντας μόνο πως 45 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, δηλαδή περίπου στις 9:45, σημειώθηκε μία αναταραχή εντός του γηπέδου η οποία ήταν από τις αναθυμιάσεις από την εκτεταμένη χρήση χημικών εκτός του γηπέδου. Άνοιξαν οι αρμόδιοι τα παράθυρα του γηπέδου και έτσι μπόρεσε και είδε σε έναν κάθετο παράδρομο λίγες δεκάδες άτομα και οι οποίοι είχαν συμπλακεί με διμοιρία των αστυνομικών δυνάμεων. 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια στιγμή πλήθος συγγενών των προσαχθέντων βρίσκεται έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση προκειμένου να ενημερωθούν για τους οικείους τους.

 

.

Την ίδια στιγμή κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα βίντεο από το Ρέντη που δείχνει έναν αστυνομικό των ΜΑΤ να μιλά με πολύ άσχημο τρόπο σε κάποιον πολίτη που ήθελε να φύγει από το γήπεδο μαζί με το παιδί του.

Διαβάστε ακόμα:

Διασωληνωμένος ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα ναυτικού τύπου στα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη  

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This