Εισαγγελική παρέμβαση για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη

Μεταξύ άλλων, ζητείται έρευνα για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της εγκληματικής οργάνωσης

Must Read

Πολιτικό σεισμό αναμένεται να προκαλέσει η – ορθότατη – ενέργεια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, να διερευνήσει και τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης. Συγκεκριμένα, για το αδίκημα της παρότρυνσης για την διάπραξη κακουργημάτων. Σε αυτή την περίπτωση, το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θα εντοπιστούν, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ακόμα και την κατηγορία για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του σοβαρότατου τραυματισμού του αστυνομικού χθες το βράδυ στα επεισόδια έξω από το γήπεδο βόλεϊ «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, ο οποίος βρίσκεται πλέον σε τεχνητό κώμα μετά από απόφαση των γιατρών.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά να εποπτεύει τις έρευνες για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού και να διακριβώσει αυτεπαγγέλτως διωκομένες πράξεις, ανάμεσα στις οποίες η εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Συγκεκριμένα, η παραγγελία αναφέρει:

«Χθες, 7/12/2023, σημειώθηκε δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΣ, έξω από το κλειστό γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη” στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, όταν χούλιγκανς εξήλθαν από το γήπεδο, κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες και παράλληλα πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΣ και επανήλθαν εν συνεχεία στο γήπεδο.

Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Δείτε βίντεο με την επίθεση:

 

Σε τεχνητό κώμα ο αστυνομικός

Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση έχει περάσει εδώ και λίγες ώρες η υγεία του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε χθες το βράδυ σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια με οπαδούς στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr, ο νεαρός που υπηρετεί στα ΜΑΤ βρίσκεται πλέον σε τεχνητό κώμα!

Την απόφαση έλαβαν οι γιατροί που τον παρακολουθούν για να μπορούν να ελέγχουν καλύτερα την κατάσταση της υγείας του. 

Η ίδια πηγή αναφέρει πως σε 2 ή τρεις μέρες θα προσπαθήσουν να τον αποσωληνώσουν, ώστε να διαπιστώσουν πως αντιδρά ο οργανισμός του.

Δείτε βίντεο:

Το δεύτερο χειρουργείο

Την ίδια στιγμή, συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με το δεύτερο χειρουργείο στο οποίο αναμενόταν να υποβληθεί ο 31χρονος.

Συγκεκριμένα, νωρίτερα έγινε γνωστό πως ο νεαρός αστυνομικός θα υποβαλλόταν σε μία ακόμα χειρουργική επέμβαση προκειμένου να καθαριστούν οι ιστοί του ώστε να μην υπάρξει μόλυνση.

Δείτε βίντεο:

 

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η ναυτική φωτοβολίδα συνεχίζει να κάνει ζημιά στον οργανισμό του αστυνομικού έστω κα αν έχουν περάσει ώρες από την επίθεση.

Σύμφωνα με το newsbomb.gr, οι γιατροί αποφάσισαν την τελευταία στιγμή να μην τον χειρουργήσουν καθώς δεν θα ήταν ασφαλές για τον ασθενή αυτή την χρονική στιγμή. Έτσι ο νεαρός επέστρεψε στην εντατική όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Άλλες πηγές, όπως το newit.gr αναφέρουν πως έγινε και η δεύτερη επέμβαση και μετά επιδεινώθηκε η υγεία του αστυνομικού και έπεσε σε κώμα.

Οι γιατροί του Γενικού Κρατικού νοσοκομείου Νίκαιας δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τον αστυνομικό. Μάλιστα, εξέφρασαν φόβους ότι μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα αναπηρίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

H αστυνομικός έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και είναι παντρεμένος, χωρίς παιδιά.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Περί ώραν 22:00 της 7ης-12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό. Έφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock.

Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Το χρονικό 

Όλα ξεκίνησαν όταν, χθες, Πέμπτη 7/12, στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο στον Ρέντη, διαδραματίστηκαν τα αιματηρά επεισόδια. Όπως συμβαίνει πάντα, υπάρχει στατική φύλαξη, διμοιρίες των ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις στον περίβολο του γηπέδου. Κάποια στιγμή μια ομάδα περίπου 150 ατόμων, χούλιγκαν εμφανίζονται μπροστά στους αστυνομικούς και κάνουν επίθεση με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ναυτικού τύπου, πέτρες και καδρόνια.

Ακολούθησαν σκηνές μάχης στην περιοχή και μία από αυτές τις φωτοβολίδες καρφώνεται στο αριστερό πόδι του αστυνομικού. Μετά το περιστατικό αναπτύχθηκαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το δημοτικό γυμναστήριο, επέτρεψαν την έξοδο μόνο σε γυναίκες και ανήλικα και γονείς οι οποίοι ήταν εμφανώς ότι δεν είχαν καμία συμμετοχή στα επεισόδια και στη συνέχεια έγιναν 424 προσαγωγές στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων και να διαπιστωθεί εάν και ποιοι εμπλέκονται στα συγκεκριμένα επεισόδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι προσαγωγές έχουν γίνει διότι βρέθηκαν πεταμένα μαύρα ρούχα τόσο στις τουαλέτες όσο και μέσα στο γήπεδο. Μάλιστα, κάποια από τα μαύρα ρούχα στις τουαλέτες επιχείρησαν να τα κάψουν, γεγονός που δείχνει ότι οι φερόμενοι δράστες βρήκαν καταφύγιο και μέσα στο γήπεδο, όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί.

 

 

Όπως περιγράφουν μάρτυρες, ήταν ιδιαίτερα τραγικές οι στιγμές, καθώς καιγόταν το πόδι του επειδή η ναυτική φωτοβολίδα δε σβήνει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεσολάβησαν 35 λεπτά για να τον μεταφέρουν από το γήπεδο στο νοσοκομείο. 

Ένταση το πρωί στο Αλλοδαπών 

Έξω από το Αλλοδαπών βρίσκονται από νωρίς γονείς παιδιών που προσήχθησαν χθες το βράδυ, μετά τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού, ο οποίος βρίσκεται διασωληνωμένος. Υπάρχουν επίσης πολλοί φίλοι και συγγενείς των προσαχθέντων.

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν προσαγάγει συνολικά 424 άτομα, τα οποία από το κλειστό του Ρέντη λίγο μετά τα μεσάνυχτα μεταφέρθηκαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής  στην Πέτρου Ράλλη προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων και να διαπιστωθεί εάν και ποιοι εμπλέκονται στα συγκεκριμένα επεισόδια.

Γονείς και συγγενείς έχουν μαζευτεί έξω από το Μεταγωγών, με τις Αρχές να αναζητούν δείγματα πυρίτιδας από τα δάχτυλα των προσαχθέντων, ώστε να ταυτοποιήσουν τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης με φωτοβολίδα κατά αστυνομικού. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ανήλικοι, ενώ όλες οι διαδικασίες γίνονται παρουσία Εισαγγελέα.

Να σημειωθεί ότι, οι προσαγωγές έχουν γίνει διότι βρέθηκαν πεταμένα μαύρα ρούχα τόσο στις τουαλέτες όσο και μέσα στο γήπεδο. Μάλιστα κάποια από τα μαύρα ρούχα στις τουαλέτες επιχείρησαν να τα κάψουν, γεγονός που δείχνει ότι οι φερόμενοι δράστες βρήκαν καταφύγιο και μέσα στο γήπεδο, όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί. 

ΕΛΑΣ: Ανάμεσα στις προσαγωγές οι δράστες

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μαρτυρίες αναφέρουν πως όσοι έκαναν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά ένας 31χρονος αστυνομικοός, μπήκαν ξανά μέσα στο κλειστό.

Μάλιστα, όπως είπε ανάμεσα στις 424 προσαχθέντες βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης κατά του αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα.

 

Ανακοίνωση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας  

Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ που σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ  Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ, ανακοινώνεται ότι: Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τις εξέδρες του γηπέδου όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας. Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων. Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. 

(φωτογραφία αρχείου)

Δείτε επίσης:

Έκλεισαν την Πέτρου Ράλλη συγγενείς των προσαχθέντων για τα επεισόδια στου Ρέντη: Ψάχνουν τα παιδιά τους στο Μεταγωγών

Αντιπρόεδρος Ένωσης αστυνομικών: «Δολοφονική η επίθεση, περιμέναμε να συμβεί»

Μεταξύ άλλων, ζητείται έρευνα για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της εγκληματικής οργάνωσης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This