Κρίσιμες ώρες για τον αστυνομικό που χτυπήθηκε με φωτοβολίδα – Συνεχίζονται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ στους προσαχθέντες οπαδούς

Βίντεο ντοκουμέντο με την μεταφορά του 31χρονου στο νοσοκομείο - Αποκαλυπτικές εικόνες για την «εμπόλεμη ζώνη» έξω από το γήπεδο στου Ρέντη

Must Read

Με αγωνία παρακολουθεί ολόκληρη η χώρα την πορεία της υγείας του αστυνομικού που δέχθηκε ναυτική φωτοβολίδα από χούλιγκαν και τραυματίστηκε σοβαρά στην μηριαία αρτηρία έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» το βράδυ της Πέμπτης. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσμη και οι γιατροί τον έχουν διασωληνωμένο σε τεχνητό κώμα.

Ο 31χρονος υπέστη καρδιακή ανακοπή και επανήλθε με ΚΑΡΠΑ, και στην συνέχεια υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις.

 

Βίντεο ντοκουμέντο από την διακομιδή του στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Συνάδελφος του τραυματία αστυνομικού στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στου Ρέντη μίλησε για όσα συνέβησαν.

«Ήμασταν στην ίδια διμοιρία. Δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό, η οποία εισχώρησε αρκετά μέσα, έφτασε μέχρι το κόκκαλο και έκοψε τη μηριαία αρτηρία. Σε δεύτερο χρόνο έσκασε στα πόδια του πολύ ισχυρή εκρηκτική ύλη, η οποία του προκάλεσε τραυματισμό στο άλλο πόδι από θραύσματα.

Το πόδι είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Η αιμορραγία προκλήθηκε και στο άλλο πόδι από θραύσματα. Τον συνάδελφο τον έσωσε η διμοιρία με τουρνικέ καθώς είχε ακατάσχετη αιμορραγία και με κάρπα όταν έχασε πλέον τις αισθήσεις του εν μέσω μάχης. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου έπαθε ανακοπή και 15 λεπτά δεν βρισκόταν στη ζωή, έως ότου οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Τα επόμενα δύο 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα».

Συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο από τον τραυματισμό του αστυνομικού

Αστυνομικός περιγράφει τις στιγμές έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» που έμοιαζε με εμπόλεμη ζώνη. «Είδαμε ξαφνικά να μας πετούν πέτρες, ξύλα και μολότοφ 300 με 400 άτομα που βγήκαν μέσα από το γήπεδο. Προσπαθήσαμε να τους καταδιώξουμε και συνέχισαν την επίθεση. Ο συνάδελφος έπεσε ξαφνικά στο οδόστρωμα. Κάποιοι από εμάς συνεχίσαμε την καταδίωξη, ενώ κάποιοι έμειναν πίσω για να τον βοηθήσουν».

Πάνω από 200 προσαχθέντες έχουν αφεθεί ελεύθεροι

Από το απόγευμα της Παρασκευής η Αστυνομία σταδιακά αφήνει ελεύθερους όσους από τους 424 που προσήχθησαν στο «Μελίνα Μερκούρη» έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία των καταθέσεων και των δακτυλοσκοπήσεων.

Μέχρι στιγμής έχουν αφεθεί ελεύθερα πάνω από 200 άτομα, ενώ μέχρι αργά το βράδυ θα αποχωρήσουν και άλλα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, περισσότεροι από 15 είναι σεσημασμένοι για οπαδική βία, ενώ κάποιοι αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και να υποβληθούν σε εξέταση λήψης DNA.

 

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Μαξίμου με θέμα την οπαδική βία, την ώρα που ο 31χρονος αστυνομικός που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα κατά την διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, δίνει μάχη για τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των φαινομένων. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης και αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη θα παρευρεθούν οι  Σταύρος Παπασταύρου, Ακης Σκέρτσος και Γιάννης Μπρατάκος.

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης ομολόγησε ότι η κυβέρνηση δεν πιστεύει ότι θα λύσει το πρόβλημα δια μαγείας, και υποστήριξε ότι μέχρι τώρα δεν «δεν έχει μείνει στα λόγια».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα θα λύσουν σε μεγάλο ποσοστό την κατάσταση. Αυτοί όλοι οι εγκληματίες που δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε ομάδα, είναι εγκληματίες και πρέπει να είμαστε όλοι απέναντι τους, διαπράττουν βαρύτατα κακουργήματα μέχρι ανθρωποκτονίες αλλά κάνουν και πλημμελήματα που έχουν μεγάλες επιπτώσεις στη δημόσια περιουσία. Δεν θα έχουμε ξανά αυτό που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια ότι μπαίνουν με μια διαδικασία αυτοφώρου, καταδικάζονται και βγαίνουν έξω. Αυτά τελειώνουν με τις επικείμενες αλλαγές του Ποινικού Κώδικα».

Αναζητούν ευρήματα πυρίτιδας που θα τους οδηγήσουν στον δράστη – Έκαιγαν ρούχα στις τουαλέτες μετά τα επεισόδια

Τον δράστη που τραυμάτισε σοβαρά με ναυτική φωτοβολίδα τον 31χρονο αστυνομικότων ΜΑΤ, αναζητούν οι αρχές, μετά τα επεισόδια στου Ρέντη, έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», το βράδυ της Πέμπτης, κατά την διάρκεια του αγώνα βόλεϊ ανάμεσα σε Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει λάβει αποτυπώματα και DNA, διασταυρώνει στοιχεία, ενώ παράλληλα ψάχνουν πιθανά ευρήματα πυρίτιδας, τα οποία μπορεί να τους οδηγήσουν στον δράστη της επίθεσης. Η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί για όλους όσους έχουν προσαχθεί. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια ερευνώνται παράλληλα ρούχα, κροτίδες, φωτοβολίδες και ένας σουγιάς.

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

 

Υπενθυμίζεται ότι μετά από τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του, έγιναν 425 προσαγωγές ατόμων, με τις αρχές να θεωρούν ότι ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ο δράστης της επίθεσης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάποιοι μετά τα επεισόδια, επιχείρησαν να κάψουν τα ρούχα τους κοντά σε τουαλέτες του γηπέδου και αυτό αποτελεί στοιχείο που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι ο δράστης βρίσκεται ανάμεσά τους.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ανακοινώθηκε ότι αφέθηκαν ελεύθεροι 35 από τους 425 προσαχθέντες.

Αυτός είναι ο αστυνομικός που χαροπαλεύει μετά τα επεισόδια στου Ρέντη

Όσο η ώρα περνά, σβήνουν οι ελπίδες για τον 31χρονο αστυνομικό η κατάσταση του οποίου κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς μετά από δεύτερο χειρουργείο παραμένει σε καταστολή και διασωληνωμένος, σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν. Η οικογένειά του αγωνιά και περιμένει ένα θαύμα.

Μάλιστα, λίγη ώρα μετά τα επεισόδια και τον τραυματισμό του 31χρονου ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ επικοινώνησε μαζί τους για να τους ενημερώσει, ενώ εστάλη και υπηρεσιακό όχημα στη Θεσσαλονίκη για να τους μεταφέρει στο  Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου νοσηλεύεται ο τραυματίας.

Σημειώνεται ότι ο 31χρονος έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, είναι ανύπαντρος και δεν έχει παιδιά.

«Χθες το βράδυ οι γονείς φύγανε αλαφιασμένοι μέσα στη βροχή. Η μητέρα ήταν πολύ ταραγμένη. Τρία χρόνια που την ξέρω πρώτη φορά την είδα έτσι» ανέφερε γειτόνισσα στην στο thesstoday.gr. Όπως τόνισε, πρόκειται για «ένα εξαιρετικό παιδί, ήσυχο και καλό. Και αυτός και οι γονείς του. Από το πρωί όλοι στη γειτονιά δεν μπορούμε να συνέλθουμε. Παιδί σαν τα κρύα τα νερά…» είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε σοκαριστεί με αυτό το κακό που συνέβη. Τον βλέπαμε όταν έρχονταν με άδεια να δει τους γονείς του στο πατρικό του».

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι αφέθηκαν ελεύθεροι οι 35 από τους 425 προσαχθέντες.

Η νέα ενημέρωση του νοσοκομείου αναφέρει τα εξής:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση».

Δείτε βίντεο:

H ναυτική φωτοβολίδα

Στο μεταξύ, φωτογραφία της ναυτικής φωτοβολίδας η οποία τραυμάτισε τον 31χρονο ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την αφαίρεσή της από το σώμα του χθες το βράδυ.

Η φωτοβολίδα είναι κόκκινη από το αίμα και κατάμαυρη από την καύση.

Δείτε την φωτογραφία:

(πηγή protothema.gr)

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον τραυματισμό

Πολιτικό «σεισμό» αναμένεται να προκαλέσει η – ορθότατη – ενέργεια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, να διερευνήσει και τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης. Συγκεκριμένα, για το αδίκημα της παρότρυνσης για την διάπραξη κακουργημάτων. Σε αυτή την περίπτωση, το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θα εντοπιστούν, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ακόμα και την κατηγορία για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά να εποπτεύει τις έρευνες για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού και να διακριβώσει αυτεπαγγέλτως διωκομένες πράξεις, ανάμεσα στις οποίες η εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η παραγγελία αναφέρει:

«Χθες, 7/12/2023, σημειώθηκε δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΣ, έξω από το κλειστό γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη” στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, όταν χούλιγκανς εξήλθαν από το γήπεδο, κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες και παράλληλα πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΣ και επανήλθαν εν συνεχεία στο γήπεδο.

Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Δείτε βίντεο με την επίθεση:

 

Όλα ξεκίνησαν όταν, χθες, Πέμπτη 7/12, στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο στον Ρέντη, διαδραματίστηκαν τα αιματηρά επεισόδια. Όπως συμβαίνει πάντα, υπάρχει στατική φύλαξη, διμοιρίες των ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις στον περίβολο του γηπέδου. Κάποια στιγμή μια ομάδα περίπου 150 ατόμων, χούλιγκαν εμφανίζονται μπροστά στους αστυνομικούς και κάνουν επίθεση με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ναυτικού τύπου, πέτρες και καδρόνια.

Ακολούθησαν σκηνές μάχης στην περιοχή και μία από αυτές τις φωτοβολίδες καρφώνεται στο αριστερό πόδι του αστυνομικού. Μετά το περιστατικό αναπτύχθηκαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το δημοτικό γυμναστήριο, επέτρεψαν την έξοδο μόνο σε γυναίκες και ανήλικα και γονείς οι οποίοι ήταν εμφανώς ότι δεν είχαν καμία συμμετοχή στα επεισόδια και στη συνέχεια έγιναν 424 προσαγωγές στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων και να διαπιστωθεί εάν και ποιοι εμπλέκονται στα συγκεκριμένα επεισόδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι προσαγωγές έχουν γίνει διότι βρέθηκαν πεταμένα μαύρα ρούχα τόσο στις τουαλέτες όσο και μέσα στο γήπεδο. Μάλιστα, κάποια από τα μαύρα ρούχα στις τουαλέτες επιχείρησαν να τα κάψουν, γεγονός που δείχνει ότι οι φερόμενοι δράστες βρήκαν καταφύγιο και μέσα στο γήπεδο, όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί.

 

Όπως περιγράφουν μάρτυρες, ήταν ιδιαίτερα τραγικές οι στιγμές, καθώς καιγόταν το πόδι του επειδή η ναυτική φωτοβολίδα δε σβήνει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεσολάβησαν 35 λεπτά για να τον μεταφέρουν από το γήπεδο στο νοσοκομείο. 

 

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This