Ακόμα ένα 24ωρο αγωνίας για τον 31χρονο αστυνομικό – Εσπευσμένα στην Αθήνα η μητέρα του – Ελεύθεροι οι 424 προσαχθέντες

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου - Εισαγγελική παρέμβαση για τον τραυματισμό

Must Read

Σκληρή μάχη για να κρατηθεί στην ζωή συνεχίζει να δίνει ο 31χρονος αστυνομικός ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά το βράδυ της Πέμπτης, στα επεισόδια με οπαδούς έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη. Ο νεαρός από χθες νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε τεχνητό κώμα στην εντατική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείο Νίκαιας.

Την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας «τονίζει» το γεγονός ότι η μητέρα του αστυνομικού έχει ενημερωθεί από το νοσηλευτικό ίδρυμα και έχει έρθει εσπευσμένα στην Αθήνα από την Θεσσαλονίκη, από την οποία κατάγεται η οικογένεια.

Από τις πρώτες ώρες του τραυματισμού του 31χρονου όλη η οικογένειά του βρίσκεται στο πλευρό του περνώντας στιγμές αγωνίας και φόβου.

Χθες το βράδυ η ΕΛΑΣ έβγαλε ανακοίνωση κάνοντας έκκληση για αίμα για τον αστυνομικό. 

Η χθεσινή ενημέρωση του νοσοκομείου σχετικά με την υγεία του 31χρονου ανέφερε τα εξής:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση».

Δείτε βίντεο:

Ελεύθεροι και οι 424 προσαχθέντες

Την στιγμή που οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του δράστη που έκανε την δολοφονική επίθεση εναντίον του αστυνομικού με τη ναυτική φωτοβολίδα, ελεύθερα έχουν αφεθεί και τα 424 άτομα, ανάμεσά τους και ανήλικοι, που είχαν προσαχθεί το βράδυ της Πέμπτης.

Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας έλαβαν γενετικό υλικό και αποτυπώματα από τους μισούς προσαχθέντες. Επίσης, έγινε έρευνα και για ίχνη πυρίτιδας στα χέρια και στα ρούχα τους.

Δείτε βίντεο:

Συνάδελφος του τραυματία αστυνομικού στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στου Ρέντη μίλησε για όσα συνέβησαν.

«Ήμασταν στην ίδια διμοιρία. Δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό, η οποία εισχώρησε αρκετά μέσα, έφτασε μέχρι το κόκκαλο και έκοψε τη μηριαία αρτηρία. Σε δεύτερο χρόνο έσκασε στα πόδια του πολύ ισχυρή εκρηκτική ύλη, η οποία του προκάλεσε τραυματισμό στο άλλο πόδι από θραύσματα.

Το πόδι είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Η αιμορραγία προκλήθηκε και στο άλλο πόδι από θραύσματα. Τον συνάδελφο τον έσωσε η διμοιρία με τουρνικέ καθώς είχε ακατάσχετη αιμορραγία και με κάρπα όταν έχασε πλέον τις αισθήσεις του εν μέσω μάχης. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου έπαθε ανακοπή και 15 λεπτά δεν βρισκόταν στη ζωή, έως ότου οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Τα επόμενα δύο 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα».

Συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο από τον τραυματισμό του αστυνομικού

Αστυνομικός περιγράφει τις στιγμές έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» που έμοιαζε με εμπόλεμη ζώνη. «Είδαμε ξαφνικά να μας πετούν πέτρες, ξύλα και μολότοφ 300 με 400 άτομα που βγήκαν μέσα από το γήπεδο. Προσπαθήσαμε να τους καταδιώξουμε και συνέχισαν την επίθεση. Ο συνάδελφος έπεσε ξαφνικά στο οδόστρωμα. Κάποιοι από εμάς συνεχίσαμε την καταδίωξη, ενώ κάποιοι έμειναν πίσω για να τον βοηθήσουν».

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Μαξίμου με θέμα την οπαδική βία, την ώρα που ο 31χρονος αστυνομικός που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα κατά την διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, δίνει μάχη για τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των φαινομένων. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης και αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη θα παρευρεθούν οι  Σταύρος Παπασταύρου, Ακης Σκέρτσος και Γιάννης Μπρατάκος.

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης ομολόγησε ότι η κυβέρνηση δεν πιστεύει ότι θα λύσει το πρόβλημα δια μαγείας, και υποστήριξε ότι μέχρι τώρα δεν «δεν έχει μείνει στα λόγια».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα θα λύσουν σε μεγάλο ποσοστό την κατάσταση. Αυτοί όλοι οι εγκληματίες που δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε ομάδα, είναι εγκληματίες και πρέπει να είμαστε όλοι απέναντι τους, διαπράττουν βαρύτατα κακουργήματα μέχρι ανθρωποκτονίες αλλά κάνουν και πλημμελήματα που έχουν μεγάλες επιπτώσεις στη δημόσια περιουσία. Δεν θα έχουμε ξανά αυτό που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια ότι μπαίνουν με μια διαδικασία αυτοφώρου, καταδικάζονται και βγαίνουν έξω. Αυτά τελειώνουν με τις επικείμενες αλλαγές του Ποινικού Κώδικα».

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον τραυματισμό

Πολιτικό «σεισμό» αναμένεται να προκαλέσει η – ορθότατη – ενέργεια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, να διερευνήσει και τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης. Συγκεκριμένα, για το αδίκημα της παρότρυνσης για την διάπραξη κακουργημάτων. Σε αυτή την περίπτωση, το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θα εντοπιστούν, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ακόμα και την κατηγορία για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά να εποπτεύει τις έρευνες για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού και να διακριβώσει αυτεπαγγέλτως διωκομένες πράξεις, ανάμεσα στις οποίες η εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η παραγγελία αναφέρει:

«Χθες, 7/12/2023, σημειώθηκε δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΣ, έξω από το κλειστό γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη” στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, όταν χούλιγκανς εξήλθαν από το γήπεδο, κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες και παράλληλα πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΣ και επανήλθαν εν συνεχεία στο γήπεδο.

Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This