Γεμίζουν οι ελληνικοί χειμερινοί προορισμοί

Έτοιμοι οι εκδρομείς για τις γιορτές

Must Read

Ανεβαίνει ολοένα η κίνηση σε ό,τι αφορά την ζήτηση και το κλείσιμο για χειμερινούς ελληνικούς προορισμούς!

Μεγάλοι πρωταγωνιστές αποδεικνύονται ξανά οι περιοχές που διαθέτουν θεματικά πάρκα, αλλά επίσης το Πήλιο ξαναμπήκε για τα καλά στον χάρτη του χειμερινού τουρισμού!

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές που διαθέτουν θεματικά πάρκα, Δράμα και Τρίκαλα Θεσσαλίας έχουν την τιμητική τους. Το ανέφερε άλλωστε με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Αγγελος Καλλίας, προσθέτοντας πως «η προσφορά αυτών των περιοχών σε διαθέσιμες κλίνες δεν θα μπορέσει να καλύψει την αυξημένη ζήτηση».

«Οι κρατήσεις για τους ελληνικούς προορισμούς κινούνται στο 30%-40% σε ό,τι αφορά την πληρότητα των ξενοδοχείων, όμως όσο πλησιάζει η περίοδος των εορτών, η πληρότητα θα προσεγγίσει το 85%-90% συνολικά», συμπλήρωσε.

Δίνοντας το στίγμα των κρατήσεων στα ξενοδοχεία ορεινών περιοχών, ο Άγγελος Καλλίας επεσήμανε πως «κορύφωση των κρατήσεων θα σημειωθεί από τις 22 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου, όπου οι αφίξεις θα φτάσουν στο ζενίθ τους. Ωστόσο στις ενδιάμεσες μέρες των εορτών (Τρίτη – Πέμπτη οι κρατήσεις πέφτουν στο 40%)».

Οι περιοχές που παραδοσιακά πρωταγωνιστούν την περίοδο των εορτών, όπως αναφέρεται, είναι κι αυτές που διαθέτουν χιονοδρομικά κέντρα: Η Αράχωβα και η ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού, η Δράμα, τα Καλάβρυτα κλπ. Με τοποθετήσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων, Λύσανδρος Τσιλίδης, είπε πως: «Ήπειρος, Ζαγοροχώρια, Τζουμέρκα, Ξάνθη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Αρκαδία, Τρίκαλα Κορινθίας και Πελοπόννησος γενικότερα, θα έχουν επίσης σημαντική κίνηση την περίοδο των εορτών».

Όπως μάλιστα εξληγησε «τα τουριστικά πακέτα που έχουν διατεθεί για το εξωτερικό είναι μειωμένα κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, απόρροια των πληθωριστικών πιέσεων, αλλά και του φόβου για ταξίδια που έχει γεννήσει ο πόλεμος σε Ουκρανία και Ισραήλ. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία που ασχολούνται με θρησκευτικό τουρισμό έχουν πληγεί ιδιαίτερα». Ωστόσο υπάρχει κίνηση για την Ιταλία, η Ισπανία κινείται με ρυθμούς ρεκόρ, ενώ οι Ελληνες θα βρεθούν όπως φαίνεται και πάλι σε Λονδίνο, Βιέννη, Βουδαπέστη, Παρίσι.

Η αντιπρόεδρος του ΞΕΕ (ξενοδοχειακό επιμελητήριο), Χριστίνα Τετράδη, τόνισε ότι «κι άλλα αστικά κέντρα πρέπει να κινηθούν στα πρότυπα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ώστε να αποτελούν πόλο έλξης για τον εγχώριο τουρισμό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This