Μετά τις αποτυχημένες «συνταγές», τώρα «νόμος και τάξη» μέχρι… 12 Φεβρουαρίου!

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Χωρίς θεατές οι αγώνες της Super League για δύο μήνες

Must Read

Ομολογία αποτυχίας για την κυβέρνηση, καθώς για άλλη μια φορά ανακοίνωσε μέτρα για την οπαδική βία που στην πράξη δείχνουν ότι δεν «λειτουργούν». Τα θύματα στα γήπεδα είναι πολλά, και αν και λαμβάνονται -θεωρητικά τουλάχιστον- μέτρα μετά από κάθε θάνατο, τα αποτελέσματα παραμένουν το ίδιο θλιβερά. Πόσους νεκρούς και τραυματίες θα πρέπει ακόμα να μετρήσουμε;

Για τρίτη φορά και μάλιστα μέσα σε μόλις δύο χρόνια ελήφθησαν πάλι μέτρα. Τίποτα δεν απέδωσε ούτε μετά τη δολοφονία Καμπανού ούτε μετά τη δολοφονία Κατσουρή. Τώρα, ένας αστυνομικός χαροπαλεύει στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξανά μοιράζει υποσχέσεις… Μεταξύ άλλων, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι για δύο μήνες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών όλοι οι αγώνες της Superleague 1.

Συγκεκριμένα, έως 12 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών όλοι οι αγώνες της Super League 1. Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων β της superleague 2 οι οποίες ανήκουν στις αντίστοιχες ΠΑΕ της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας.

 

 

Αναλυτικά όλα τα μέτρα που αποφασίστηκαν

1. «Τη διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για τους επόμενους 2 μήνες, δηλαδή μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2024. Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων β΄ της super league 2 οποίες ανήκουν στις αντίστοιχες ΠΑΕ της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας. Εκδίδεται σήμερα σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με άμεση εφαρμογή, η οποία θα προβλέπει, παράλληλα, ότι με έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού το μέτρο αυτό θα δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων για λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

  • Η εκτέλεση των ποινών διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές που έχουν ήδη επιβληθεί έως τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ή που επιβάλλονται κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής της αναστέλλεται έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2024
  • Η πρώτη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί για τον προσεχή εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League, ο οποίος θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών για προφανείς λόγους ασφαλείας μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα.

2. Έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024 θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της εφαρμογής της ανωτέρω απόφασης, προκειμένου να εξετασθεί η παράταση της εφαρμογής της, σε περίπτωση που δεν τηρηθούν απολύτως οι νόμιμες προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου. Στόχος η αποφυγή κινδύνων για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων, καθώς και η μέγιστη δυνατή διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2024 θα εξεταστεί η πλήρωση των ακολούθων προϋποθέσεων:

  • Εγκατάσταση καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της UEFA στο σύνολο των γηπέδων της Super League 1 και ταυτόχρονη δυνατότητα ελέγχου τους από τις αρμόδιες αρχές
  • Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας

«Μέσα στο διάστημα αυτόν των 2 μηνών θα ανακοινωθούν μία σειρά από διοικητικά μέτρα μεταξύ των οποίων αυτόματες κυρώσεις σε ομάδες σε περιπτώσεις επεισοδίων πέραν των όσων προβλέπονται» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Στις 12:30 ανακοινώνονται τα μέτρα για την οπαδική βία υπό τον… οργισμένο Μητσοτάκη! 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This