Χειμερινό σχολείο ΑΠΘ: Τεχνητή Νοημοσύνη για αντιμετώπιση καταστροφών

Στο πρόσταγμα της νέας εποχής

Must Read

Η νέα σύγχρονη εποχή φέρνει και σειρά εξελίξεων και καινοτομιών…

Το εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Πληροφοριών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Διεθνή Ακαδημία Διδακτορικών Σπουδών στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AIDA), προσφέρει το υβριδικό (φυσικό/διαδικτυακό) χειμερινό σχολείο Deep Learning, Big Data Analytics and Drone Imaging for Industrial Surveillance and Civil Protection Applications. Πρόκειτια για μία ενδελεχή ανάλυση αναφορικά με τις φυσικές καταστροφές που γίνονται ολοένα πιο συχνές λόγω και της κλιματικής αλλαγής. Οι ανθρωπογενείς καταστροφές (όπως βιομηχανιών εγκαταστάσεων) είναι επίσης επικίνδυνες. Το σχολείο αποτελείται από τα ακόλουθα μαθήματα:

Βαθιά Μάθηση και Υπολογιστική Όραση για τον Έλεγχο και την Επιτήρηση Βιομηχανικών Υποδομών: Χρήση drones με σκοπό τον εντοπισμό βλαβών σε βιομηχανικές υποδομές και την πρόληψη (ανθρωπογενών) καταστροφών.

Ανάλυση μεγάλων δεδομένων για την αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών: Εικόνες φυσικών καταστροφών (πυρκαγιών ή πλημμυρών), δορυφορικές εικόνες, μετεωρολογικά δεδομένα, χάρτες και αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα αναλύονται με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, με σκοπό την πρόληψη, αντιμετώπιση και αποτίμηση των ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This