ΑΠΘ: «Ενάντια σε κάθε εκδήλωση που δίνει βήμα σε ρατσιστικό και αντισημιτικό λόγο»

Με αφορμή χθεσινά γεγονότα

Must Read

Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών ΑΠΘ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα στην Φιλοσοφική Σχολή, όταν ομάδα φοιτητών διέκοψε βιβλιοπαρουσίαση στην οποία ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός.

Όπως αναφέρεται: «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ εκφράζει την απερίφραστη αντίθεσή της στη φιλοξενία κάθε εκδήλωσης που με οποιαδήποτε προσχηματική αφορμή, όπως μια βιβλιοπαρουσίαση εν προκειμένω, δίνει βήμα σ’ έναν ρατσιστικό και αντισημιτικό λόγο και εκθέτει το πανεπιστήμιό μας και την ακαδημαϊκή μας κοινότητα».

Αναλυτικά:
«Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΑΠΘ αποδοκιμάζει την χθεσινή εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης στην αίθουσα τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής που εξέθεσε το πανεπιστήμιό μας, προκάλεσε ένταση και δημιούργησε την εντύπωση ότι το ΑΠΘ δίνει βήμα στον αντισημιτισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πρόσκληση – προκήρυξη που ευρέως κυκλοφόρησε στην πόλη ακροδεξιά ομάδα καλούσε στη συγκεκριμένη βιβλιοπαρουσίαση γράφοντας αυτολεξεί:

«Να μην επιτρέψουμε να αναγερθεί το φαραωνικό ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ, πιο ψηλό και από το Λευκό Πύργο. Που θα συμβολίζει το όνειρο των εβραίων για ‘Σαλονίκ Μάντρε ντε Ισραήλ’… Θα γίνει κέντρο της Μοσσάντ στα Βαλκάνια και της Νεοταξίτικης woke – ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας….

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ εκφράζει την απερίφραστη αντίθεσή της στη φιλοξενία κάθε εκδήλωσης που με οποιαδήποτε προσχηματική αφορμή, όπως μια βιβλιοπαρουσίαση εν προκειμένω, δίνει βήμα σ’ έναν ρατσιστικό και αντισημιτικό λόγο και εκθέτει το πανεπιστήμιό μας και την ακαδημαϊκή μας κοινότητα. Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ βέβαια θεωρεί ότι και στην πιο εξωφρενική άποψη ταιριάζουν η απάντηση και η καταδίκη κι όχι η απαγόρευση.

Ένας ακαδημαϊκός χώρος ωστόσο πρέπει να επιλέγει εκδηλώσεις που δεν προσβάλλουν βάναυσα τις αξίες του. Με όλες μας τις δυνάμεις θα υποστηρίξουμε την κριτική σκέψη, την επιστημονική γνώση, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, το σεβασμό της μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This