Ισχυρή έκρηξη στον Πειραιά: Καταστράφηκε ολοσχερώς κατάστημα υποδημάτων – «Έχουν διαλυθεί τα πάντα»

Από θαύμα σώθηκε άστεγος - Προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές

Must Read

Συναγερμός τα ξημερώματα από έκρηξη βόμβας σε κτίριο με γραφεία και καταστήματα στον Πειραιά.

 

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στην είσοδο πολυκατοικίας όπου στεγάζονται γραφεία στην οδό Φίλωνος, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές ένα κατάστημα υποδημάτων, με τα εμπορεύματά του να έχουν εκτοξευθεί μέχρι τον δρόμο, αλλά και παρακείμενα καταστήματα. Άγνωστοι δράστες χωρίς να γίνουν αντιληπτοί τοποθέτησαν στην είσοδο του καταστήματος τον εκρηκτικό μηχανισμό και τραπήκαν σε φυγή. Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν το σημείο στο οποίο μετέβη και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Άγιο είχε ένας άστεγος που την ώρα της έκρηξης βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο και ευτυχώς δεν τραυματίστηκε. Πάνω από το κατάστημα στο οποίο τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός στεγάζονται γραφεία ναυτιλιακών εταιρειών και δικηγορικά γραφεία. Από την ισχυρότατη έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές και σε διπλανό κατάστημα αλλά και σε παρακείμενα κτίρια σε ακτίνα περίπου 300 μέτρων. Οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

 

Η κ. Αφροδίτη, ιδιοκτήτρια καταστήματος με παπούτσια, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου που σημειώθηκε η επίθεση και έχει καταστραφεί ολοσχερώς, αναφέρθηκε στην ολική καταστροφή που έπαθαν οι επιχειρήσεις στο σημείο και περιέγραψε τις εικόνες που αντίκρισε με το εμπόρευμά της να έχει εκτιναχθεί μέτρα μακριά ενώ αλλά είχαν μέχρι και λιώσει. Η επιχειρηματίας έκανε λόγο για τεράστια καταστροφή ενώ τόνισε πως είναι μία ήσυχη περιοχή αλλά και όσοι στεγάζονται στο κτίριο που δεν δικαιολογεί την επίθεση.

 

 

Εστία φωτιάς δεν υπήρξε, ωστόσο οι ζημιές από το ωστικό κύμα ήταν τεράστιες και το σημείο θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι ακόμη γνωστός ο στόχος της επίθεσης, ενώ αυτή την ώρα κλιμάκιο της Ασφάλειας διενεργεί έρευνες, ψάχνει υλικό από κάμερες ασφαλείας και τυχόν αυτόπτες μάρτυρες. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This