Μία ανάσα από τον «καθοδηγητή-εντολέα» της φονικής επίθεσης στου Ρέντη: Σεσημασμένοι χούλιγκαν στη ΓΑΔΑ

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο αστυνομικός. Σε καταστολή, υποστηρίζεται αναπνευστικά και αιμοδυναμικά. Πολλές επιπλοκές στα ζωτικά του όργανα

Must Read

Τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, συνεχίζει να δίνει ο άτυχος 31χρονος αστυνομικός στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στα επεισόδια στου Ρέντη. Οι γιατροί προχώρησαν σε ακρωτηριασμό του κάτω αριστερού άκρου, ενώ ανησυχία υπάρχει για τα ζωτικά του όργανα.Την ίδια στιγμή, νέα στοιχεία οδηγούν τις Αρχές πιο κοντά στο «πρόσωπο-κλειδί» της επίθεσης…

 

 

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση της φονικής επίθεσης έξω από το «Μελίνα Μερκούρη», καθώς οι αστυνομικοί της ασφάλειας έχουν πλέον στα χέρια τους ένα συγκεκριμένο όνομα που αφορά στον άνθρωπο που όχι μόνο είναι ο «καθοδηγητής» των θλιβερών επεισοδίων, αλλά είναι και ο «εντολέας». Ο βασικός πληροφοριοδότης «άνοιξε» το στόμα του και μίλησε για το «πρόσωπο» που κρύβεται πίσω από το άτομο που επέλεξε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να δώσει τη φωτοβολίδα στον 18χρονο. Αυτό το πρόσωπο τού είπε και πώς να τη χρησιμοποιήσει και πώς να την ρίξει. Στα «αυτιά» της αστυνομίας υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα συγκεκριμένο παρατσούκλι. Η Αστυνομία, ωστόσο, προχωρά σε προσαγωγές οργανωμένων οπαδών, σεσημασμένων για οπαδική βία, με στόχο να αντλήσει πληροφορίες, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

 

 

Κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού  

Στον ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρότατα από φωτοβολίδα προχώρησαν οι γιατροί. Ο άνδρας παραμένει σε καταστολή, υποστηρίζεται αναπνευστικά και αιμοδυναμικά ενώ οι γιατροί προχώρησαν και στην εξωνευρική αιμοκάθαρση του αστυνομικού επειδή υπάρχουν επιπλοκές στα ζωτικά του όργανα. 

 

 

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι στον φάκελο με τα ονόματα των χούλιγκαν που παρέδωσε μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, «ήταν η εκτίμηση των Αρχών, με βάση πρόσωπα από όλες τις ομάδες. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι προσπάθεια συνολικής σύγκρουσης με αυτή την αλητεία, αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά, τις αγέλες χούλιγκανς που σκορπούν τον τρόμο και τον θάνατο, δυστυχώς, με αυτές τις δολοφονικές επιθέσεις. Δεν περιορίζονται μόνο σε μία ομάδα ή δεν είναι μόνο ενός χρώματος» τόνισε ο κ. Οικονόμου. Επίσης, είπε ότι καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης έχουν γίνει βήματα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και της βίας με αθλητικό υπόβαθρο. Ωστόσο δήλωσε ότι «η πολιτική αντιμετώπιση της βίας οφείλει να είναι μία πολιτική δυναμική που να προσαρμόζεται στα περιστατικά και τώρα, έχουμε περιστατικά όξυνσης, έξαρσης και αποκτήνωσης όπως είπα και προηγουμένως, ενδεχομένως γιατί ανάμεσα στα υπόλοιπα, αυτές οι αγέλες, οι οργανωμένες συμμορίες να αντλούν υποστήριξη, ηθικό έρεισμα, κάλυψη από διαφόρους κύκλους. Και αυτό είναι το ζητούμενο για τη συνολικά προσπάθεια αυτή που πρέπει να καταλήξει». Αναφορικά με το αν υπάρχουν ευθύνες των ΠΑΕ για αυτή την κατάσταση ο κ. Οικονόμου είπε ότι «όταν κάτι δεν καλά συνολικά σε έναν χώρο, δεν μπορείς να πεις ότι είναι εκτός των ευθυνών (σ.σ. οι ΠΑΕ). Από εκεί και πέρα δεν είναι όλα τα πράγματα ίδια και δεν θα ήταν σωστό να λέμε ελαφρά τη καρδία ότι έχει ευθύνη ο Α, ο Β, ο Γ». Παράλληλα τόνισε: «Υπάρχει όμως, χωρίς αμφιβολία, μία αίσθηση -και νομίζω ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης θα φτάσει και σε αυτά και που αν χρειαστεί θα ψάξουμε να βρούμε και να προσκομίσουμε- ότι τουλάχιστον υπάρχει μία ανοχή, αν όχι σε πολλές περιπτώσεις, μία υποκίνηση από διάφορους κύκλους αυτών των ακραίων συμπεριφορών, αυτών των οπαδών, αυτών των φιλάθλων. Ακολούθως ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στην επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό, που συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, τόνισε ότι θα γίνουν και άλλες συλλήψεις και «…δεν θα μείνουμε μόνο στη συγκεκριμένη σύλληψη του καθ’ ομολογίαν δράστη της δολοφονικής επίθεσης. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φτάσουμε στον καθοδηγητή». Επιπρόσθετα τόνισε ότι η ΕΛ.ΑΣ βάσει πληροφοριών και στοιχείων αναζητά τον υποκινητή αυτή της ιστορίας που εφοδίασε τους χούλιγκαν με φωτοβολίδες, μολότοφ, ξύλα, πέτρες τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Ρέντη: «Του είπαν “παρ’ το πάνω σου και θα σου δώσουμε λεφτά”» καταγγέλλει ο πατέρας του 18χρονου 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This