Η μεγαλύτερη αναδιανομή ιδιοκτησίας: Οι Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους και οι ξένοι… τ’ αγοράζουν!

Must Read

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας που έχει υπάρξει ποτέ. Αποτέλεσμα των μνημονίων και των μεγάλων χρεών η ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα έχει υποχωρήσει αρκετά συγκριτικά με τα προ μνημονίων χρόνια. Την ίδια στιγμή η πανδημική κρίση και τα συσσωρευμένα χρέη γονάτισαν πολλούς συμπολίτες μας, οι οποίοι έχασαν την περιουσία τους.

Το παράδοξο; Η κυβέρνηση επαίρεται για τις επενδύσεις στο real estate, ξεχνάει όμως να μας πει από πού προέρχονται αυτές. Η απάντηση θα στενοχωρήσει, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή: Από τους πλειστηριασμούς. Εκεί είναι που αγοράζουν οι ξένοι επενδυτές τα ακίνητα που βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί.

Μόνο στην πλατφόρμα eauction έχουν προγραμματιστεί έως τις 24 Μαϊου 13.033 πλειστηριασμοί! Αρκετοί μάλιστα για οφειλές κάτω από τις 100 χιλ. ευρώ, που όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς δεν αφορούν μεγαλοοφειλέτες. Στα παραπάνω προσθέστε και όσους πλειστηριασμούς θα γίνουν με βάση τη νέα τροπολογία του κ. Χατζηδάκη, σύμφωνα με την οποία για να υπάρξει ρύθμιση με τους οφειλέτες, πρέπει αυτοί να καταβάλουν το 10% της συνολικής οφειλής!

Τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται είναι ξεκάθαρα. Εμείς θα αναρωτηθούμε απλώς ποιος οφειλέτες που κοκκινίζει το δάνειό του έχει το 10% της συνολικής (!) οφειλής για να μπει σε ρύθμιση: Η απάντηση… προφανής. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι για το 2024 οι πλειστηριασμοί θα ξεπεράσουν τους 50.000.

Την ίδια ώρα οι χορηγήσεις στεγαστικών δανείων υποχωρούν, δεν υπάρχει ρευστότητα, ενώ το απόθεμα των απούλητων σπιτιών παραμένει υψηλό. Οι Ελληνες φαίνεται να μην μπορούν να κρατήσουν τις κατοικίες τους και είναι απαισιόδοξοι για την οικονομική τους κατάσταση και σε σχέση με το τι μέλλει γενεσθαι στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Οι επενδυτές από το εξωτερικό βλέπουν την ευκαιρία και έτσι αγοράζουν ακίνητα. Για τους πολίτες της χώρας μας μπορεί τα ακίνητα να είναι απλησίαστα, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον συνταξιούχο Γάλλο, Γερμανό, Αμερικάνο και Βρετανό. Έτσι λοιπόν ακίνητα στα Νότια Προάστια, στο κέντρο της Αθήνας, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη βρίσκονται στο στόχαστρο των ξένων επενδυτών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This