Παρέμβαση εισαγγελέα για την τρίλιζα στα οπίσθια του 7χρονου μαθητή δημοτικού στο Βόλο

«Δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι» υποστηρίζει ο πατέρας του ανήλικου μαθητή

Must Read

Η Εισαγγελία Βόλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας αναφορικά με την καταγγελία μητέρας 7χρονου μαθητή σε δημοτικό σχολείο του Βόλου, ο οποίος φέρεται να έπεσε θύμα bullying.

Η έρευνα ανατέθηκε στην Αστυνομία, η οποία έχει ήδη λάβει καταθέσεις από τους γονείς του παιδιού, που σύμφωνα με την καταγγελία, κακοποιήθηκε από μεγαλύτερο συμμαθητή του, ο οποίος φέρεται να τον έγδυσε και να έπαιξε τρίλιζα στα οπίσθιά του, καθώς  επίσης από τη διευθύντρια, αλλά και από δασκάλους. Τελευταία αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν και τα παιδιά, παρουσία ψυχολόγου.

Στην περίπτωση που οι καταγγελίες επιβεβαιωθούν, οι γονείς του παιδιού φερόμενου ως θύτη κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν την κατηγορία παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ταχυδρόμου», αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο μπαίνει στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Βόλου, με την πιο πρόσφατη παρέμβαση είχε γίνει το 2022.

Την Παρασκευή 15/12 ο 7χρονος μαθητής κλήθηκε εκ νέου να υποδείξει τον συμμαθητή του που τού έκανε bullying, μολονότι τον είχε υποδείξει από την πρώτη στιγμή. «Ενώπιον του παιδιού έφεραν πολλά παιδιά από το σχολείο, ακόμη κι ένα κοριτσάκι. Ο γιος μου είπε ποιο παιδάκι ευθύνεται για τα γράμματα που βρήκαμε γραμμένα με μαρκαδόρο στο κορμάκι του. Ωστόσο, προχθές το βράδυ, κλήθηκε να ξαναπεράσει από την ψυχοφθόρα διαδικασία», είπε ο πατέρας του ανήλικου μαθητή. «Μας ενημέρωσαν από το σχολείο ότι θα πρέπει να επαναλάβει τη διαδικασία της αναγνώρισης, επειδή δήθεν την πρώτη φορά ο γιος μου δεν ήταν σίγουρος, κάτι που δεν ισχύει», πρόσθεσε.

«Μας τηλεφωνούν καθημερινά γονείς για να μας στηρίξουν και να μας πουν κι εκείνοι περιστατικά που αντιμετώπισαν οι ίδιοι, τα κατήγγειλαν, αλλά δεν έγινε τίποτα. Πρόκειται για περιστατικά που έγιναν από την αρχή της χρονιάς, αλλά και προηγούμενα χρόνια. Το θέμα είναι τι γίνεται. Η βία υπάρχει. Τι κάνουμε για να την αντιμετωπίσουμε; Αυτό είναι το ζητούμενο. Γιατί με την αποσιώπηση δεν αντιμετωπίζεται κανένα φαινόμενο. Προσωπικά με έχει ενοχλήσει η αντιμετώπιση της διευθύντριας και το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία καθοδήγηση για το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα», είπε επίσης ο πατέρας του 7χρονου μαθητή και κατέληξε λέγοντας: «Τη Δευτέρα έχω κληθεί εγώ και η σύζυγός μου να καταθέσουμε. Δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι. Αυτό τουλάχιστον μας λένε κι άλλοι γονείς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This