Νεκρός 29χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ σε καταδίωξη στην Αθηνών – Κορίνθου

Η διαδρομή «θανάτου» από τη Νίκαια μέχρι τον Ασπρόπυργο. Ελαφρά τραυματίστηκε ο άλλος αστυνομικός της ΔΙΑΣ. Μαυροειδάκος: «Στόχος ο θωρακισμός των συναδέλφων»

Must Read

Κατέληξε ο ένας εκ των δύο αστυνομικών που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην Αθηνών – Κορίνθου.

 

 

Συγκεκριμένα, νεκρός σε τροχαίο κατέληξε νωρίτερα, ένας 29χρονος αστυνομικός, μετά από καταδίωξη που σημειώθηκε στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του ΑσπρόπυργουΤο περιστατικό σημειώθηκε όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος από την περιοχή της ΝίκαιαςΣτο σημείο έσπευσαν οι Αρχές και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα διέφυγε και το δεύτερο ακολούθησε. 

 

 

Στη συνέχεια, ξεκίνησε καταδίωξη με περιπολικά και μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπιστούν και να ακινητοποιηθούν οι δράστες. Στο ύψος του Ασπρόπυργου, το «ύποπτο» όχημα πραγματοποίησε έναν επικίνδυνο ελιγμό, με αποτέλεσμα ένα περιπολικό να φρενάρει απότομα, ο οδηγός της μοτοσικλέτας να προσκρούσει πάνω του. Από το τροχαίο προκλήθηκε ο τραυματισμός δύο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με τον ένα εκ των οποίων σοβαρά και να μεταφερθούν στο «Θριάσιο» νοσοκομείοΠαρά τις προσπάθειες των γιατρών ο ένας από αυτούς κατέληξε. Οι Αρχές συνέλαβαν ένα άτομο.

 

Μαυροειδάκος: «Θέλουμε οι συνάδελφοί μας να μην είναι αναλώσιμοι»

«Πρόκειται για ένα δύσκολο πρωινό για την οικογένεια της αστυνομίας και της ομάδας ΔΙΑΣ», δήλωσε νωρίτερα ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών, καθοδόν προς το Θριάσιο Νοσοκομείο όπου έχει μεταφερθεί ο αστυνομικός που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης και ο έτερος συνάδελφός του που τραυματίστηκε. Όπως ανέφερε το περιστατικό έγινε μετά από κλήση για απόπειρα κλοπής ενός αυτοκινήτου στη Νίκαια.

 

«Το ένα περιπολικό που ακολουθούσε προσπάθησε να τους αποφύγει και οι συνάδελφοί μου έχουν εκτραπεί» δήλωσε ο κ. Μαυροειδάκος εκτιμώντας ότι είχαν αναπτύξει υψηλή ταχύτητα. «Για κάποιους αυτά τα περιστατικά μπορεί να είναι απλώς νούμερα όμως για εμάς που ξέρουμε τι γίνεται και ξέρουμε τι αγώνα κάνουν τα παιδιά στην Άμεση Δράση και στην Ομάδα Δίας. Προσπαθούμε πάντα να τους στηρίζουμε αλλά απ’ ότι φαίνεται η Πολιτεία είναι απούσα» πρόσθεσε με νόημα, ενώ τόνισε «αυτό που μας ενδιαφέρει (ως ομοσπονδία) είναι να θωρακίσουμε τους συναδέλφους μου να μην είναι αναλώσιμοι. Είναι δύσκολες στιγμές. Δεν ξέρω τι πρέπει πια να κάνουμε πλέον ως συνδικαλιστές για να καταλάβουν κάποιοι ότι υπάρχουν άνθρωποι έξω για να προστατεύσουν τους άλλους και δεν έχουν καμία δίκαιη αντιμετώπιση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This