Η Πάτρα θρηνεί τον ήρωα της: Αυτός είναι ο 29χρονος αστυνομικός που σκοτώθηκε στην καταδίωξη

Με πολλαπλά κατάγματα και αιμάτωμα ο δεύτερος αστυνομικός - Συνελήφθη 20χρονος Ρομά

Must Read

Τραγική ήταν η κατάληξη της καταδίωξης οχήματος μετά από κλήση για απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου στη Νίκαια, με έναν αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, να χάνει τη ζωή του μόλις στα 29 του χρόνια, και άλλον έναν να είναι σε πολλή σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένος στο 401, με χτυπήματα σε λεκάνη, πόδια και πλευρά.

 

 

Κλαίνε στην Πάτρα, φίλοι και συγγενείς του νεαρού αστυνομικού, καθώς καταγόταν από την περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους γονείς του ότι το παιδί τους είχε τραυματιστεί σοβαρά, και την ώρα που μεταφέρονταν με περιπολικό στην Αθήνα πληροφορήθηκαν ότι ο γιος τους είναι νεκρός.

 

 

 

Πρόκειται για τον 29χρονο Χρήστο Κουρουνιώτη. Μάλιστα, ο αδελφός του 29χρονου είναι επίσης αστυνομικός και υπηρετεί σε μάχιμη υπηρεσία, στην Αχαΐα. Η οικογένεια του 29χρονο διαμένει στα Δεμένικα Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός εκσφενδονίστηκε αρκετά μέτρα μακριά στο αντίθετο ρεύμα κάτι που καταδεικνύει και τη σφοδρότητα του τροχαίου.

 

 

Η ανάρτηση του Γιάννη Οικονόμου

«Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.. Το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει το δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο. Με απόλυτη υπηρεσιακότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν πολλά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και αξίζουν καθολικής αναγνώρισης και στήριξης» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του για την ανύποπτη τραγωδία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

 

Το χρονικό της θανατηφόρας καταδίωξης 

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα, όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ΙΧ αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων διέφυγε αμέσως ενώ το δεύτερο έμεινε λίγο πιο πίσω. Από εκεί ξεκίνησε καταδίωξη με περιπολικά και μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., η οποία κατέληξε στην εθνική οδό. Φτάνοντας στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα κοντά στη λίμνη Κουμουνδούρου, ο οδηγός του «υπόπτου» οχήματος πραγματοποίησε έναν επικίνδυνο ελιγμό, με αποτέλεσμα ένα περιπολικό να φρενάρει απότομα, ο οδηγός της μοτοσικλέτας να μην προλάβει να κάνει το ίδιο και να προσκρούσει πάνω του. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν οι δύο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ο ένας σοβαρά και να μεταφερθούν στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, όπου κατέληξε λίγη ώρα αργότερα ο 29χρονος. Η αστυνομία εντόπισε το ένα από τα δύο ύποπτα οχήματα και συνέλαβαν τον 18χρονο οδηγό.  

 

Μαυροειδάκος: «Θέλουμε οι συνάδελφοί μας να μην είναι αναλώσιμοι»

«Πρόκειται για ένα δύσκολο πρωινό για την οικογένεια της αστυνομίας και της ομάδας ΔΙΑΣ», δήλωσε ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών. Όπως είπε ο κ. Μαυροειδάκος «για κάποιους αυτά τα περιστατικά μπορεί να είναι απλώς νούμερα όμως για εμάς που ξέρουμε τι γίνεται και ξέρουμε τι αγώνα κάνουν τα παιδιά στην Άμεση Δράση και στην Ομάδα Δίας. Προσπαθούμε πάντα να τους στηρίζουμε αλλά απ’ ότι φαίνεται η Πολιτεία είναι απούσα». Πρόσθεσε, «αυτό που μας ενδιαφέρει (ως ομοσπονδία) είναι να θωρακίσουμε τους συναδέλφους μου να μην είναι αναλώσιμοι. Είναι δύσκολες στιγμές. Δεν ξέρω τι πρέπει πια να κάνουμε πλέον ως συνδικαλιστές για να καταλάβουν κάποιοι ότι υπάρχουν άνθρωποι έξω για να προστατεύσουν τους άλλους και δεν έχουν καμία δίκαιη αντιμετώπιση». Μιλώντας για τους Ρομά, που φαίνεται να εμπλέκονται σε αυτή την φονική καταδίωξη, ο κ. Μαυροειδάκος δήλωσε ότι «η Πολιτεία πρέπει να κάνει κάτι και να τους σταματήσει γιατί δεν μπορούν να βρίσκουν συνέχεια τους ίδιους». Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ένας εκ των δραστών της ληστείας που έχει συλληφθεί είναι «Ρομά από την περιοχή της Νίκαιας».

 

Διαβάστε ακόμα:

Τραγωδία με νεκρό 29χρονο αστυνομικό σε κινηματογραφική καταδίωξη: Διασωληνωμένος στο 401 ο δεύτερος αστυνομικός

Και άλλος τραυματισμός αστυνομικού στην Θεσσαλονίκη! Η οργισμένη ανάρτηση του προέδρου των ένστολων της πόλης

Νεκρός 29χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ σε καταδίωξη στην Αθηνών – Κορίνθου 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This