Σε σοκ ο διευθυντής του σχολείου που πήγαινε ο 8χρονος: «Έφυγε σε 5 μέρες, ήταν αγαπητός μαθητής»

Ακόμα δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν οι δάσκαλοι και οι υπόλοιποι μαθητές

Must Read

«Παγωμένο» είναι το πανελλήνιο και ειδικότερα οι γονείς μικρών παιδιών από τον θάνατο ενός 8χρονου ο οποίο νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» καθώς είχε βρεθεί θετικός στον στρεπτόκοκκο.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Η διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατο του 8χρονου που ξεψύχησε λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του εκεί, έχοντας πυρετό, αναπνευστική ανεπάρκεια και παρουσιάζοντας σημεία σηπτικού σοκ, με το στρεπ τεστ (για στρεπτόκοκκο) να είναι θετικό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του νοσοκομείου, «το αγόρι, 8 ετών, ελληνικής καταγωγής, προσήλθε στην εφημερία στις 18.12.2023, ξημερώματα 19.12.2023, 04:00, στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου, με ΙΧ, συνοδευόμενο από τους γονείς του, από την περιοχή των Δυτικών Προαστίων».

.

Όπως αναφέρεται για την κατάσταση του παιδιού και το ποιες κινήσεις έγιναν από τους γιατρούς:

«Παρουσίαζε αναπνευστική ανεπάρκεια και κυκλοφορική καταπληξία, σε έδαφος σηπτικού shock με αναφερόμενη εμπύρετη λοίμωξη ανώτερου αναπνευστικού από τετραημέρου. Έγινε ανάνηψη με υγρά και χορήγηση τριπλού αντιβιοτικού σχήματος στα Εξωτερικά Ιατρεία και εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Διασωληνώθηκε και υποστηρίχθηκε το κυκλοφορικό σύστημα με 3 ινότροπα. Χορηγήθηκε γ-σφαιρίνη».

Δυστυχώς, λίγες ώρες μετά την εισαγωγή στη ΜΕΘ και παρά την εντατική υποστήριξη όλων των συστημάτων, το παιδί «εμφάνισε καρδιακή ανακοπή και κατέληξε στις 09:44. Αναμένονται οι καλλιέργειες βιολογικών υγρών για ανάδειξη πιθανού μικροβιακού παράγοντα. Θα διενεργηθεί νεκροψία, νεκροτομή».

Σοκαρισμένο το σχολείο του 8χρονου

Μεγάλη ήταν η θλίψη που επικρατούσε σήμερα στον διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς και τους μικρούς μαθητές του σχολείου στα δυτικά προάστια της Αττικής όπου πήγαινε ο 8χρονος.

Όλοι είναι σε σοκ και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο ανήλικος δεν θα περάσει πια την πόρτα του σχολείου.

Δείτε βίντεο:

 

«Προσπαθούμε να το συνειδητοποιήσουμε. Ήταν αγαπητός μας μαθητής, πήγαινε στην τρίτη δημοτικού. Είναι πολύ καλή οικογένεια και έχει άλλο ένα αδερφάκι στο Γυμνάσιο. Η υγεία του δεν μας είχε δείξει κάτι που να ανησυχούμε. Δεν ήταν ούτε ασθενικό το παιδί. Ήταν πολύ ξαφνικό και αναπάντεχο για όλους μας», είπε ο διευθυντής του σχολείου σχετικά με την ξαφνική απώλεια.

Όπως είπε το παιδάκι έφυγε μέσα σε 5 μέρες! Την περασμένη Πέμπτη πονούσε στην κοιλιά του και οι γονείς του ενημερώθηκαν και ήρθαν να το πάρουν.

Δείτε βίντεο:

«Την Παρασκευή μάθαμε ότι άρχισε να ανεβάζει πυρετό. Την Δευτέρα το βράδυ το πήγαν στο νοσοκομείο αλλά δεν τον πρόλαβαν δυστυχώς. Ξέρουμε από την οικογένεια ότι είναι στρεπτόκοκκος», ανέφερε.

Ο διευθυντής τονίζει στο newsit.gr πως στο σχολείο τα κρούσματα στρεπτόκοκκου είναι πολύ σπάνια και υπήρχαν μόνο ένα-δύο στην αρχή της χρονιάς.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This