Χαμόγελα στις φυλακές Κορυδαλλού: Κρατούμενες έπαιξαν βόλεϊ με κορυφαίες αθλήτριες

«Εισπράττουμε αγάπη, σεβασμό, εκτίμηση αλλά και το χαμόγελο των κρατουμένων και αυτό μετράει για όλους μας»

Must Read

Έναν διαφορετικό αγώνα από τους άλλους φιλοξένησαν οι γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Πρόκειται για μία δράση που πραγματοποιείται κάθε εξάμηνο και στην οποία συμμετέχουν κρατούμενες, αλλά και κορυφαίες αθλήτριες του βόλει.

Οι αθλήτριες που συμμετείχαν αυτήν την φορά ήταν η Αθηνά Παπαφωτίου, η Βιργινία Δικαιούλια, η Νάσια Φακοπουλίδου και η Φαίη Μπακοδήμου. Έπαιξαν βόλεϊ, αντάλλαξαν ευχές με τις κρατούμενες και μοίρασαν δώρα και αναμνηστικά.

«Ο αθλητισμός ενώνει, ελπίζω να προσφέραμε χαρά»

«Το να παίζεις σε ένα ανοιχτό γήπεδο με κάγκελα ήταν κάτι τελείως διαφορετικό. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο αθλητισμός ενώνει και είναι ίδιος για όλους. Δεν τις έβλεπα ως κρατούμενες, αλλά ως αθλήτριες», είπε η Αθηνά Παπαφωτίου του Παναθηναϊκού, ενώ η Νάσια Φακοπουλίδου του Απολλώνιου πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που βρεθήκαμε εδώ και μοιραστήκαμε έναν αγώνα σε διαφορετικό περιβάλλον. Ελπίζω να προσφέραμε λίγη χαρά και μία αθλητική αγκαλιά και να το ευχαριστήθηκαν τα κορίτσια όπως και εμείς».

Από την πλευρά της, η Φαίη Μπακοδήμου του Ηλυσιακού τόνισε την σημασία του αθλητισμού σε όλες τις δομές της κοινωνίας. «Είναι σημαντικό να αποτελεί ένα μέσο υποστήριξης, διαφυγής και μακάρι να συνεχιστούν παρόμοιες ενέργειες», σημείωσε, ενώ η  Βιργινία Δικαιούλια του Μαρκόπουλου πρόσθεσε: «Χαιρόμαστε που μπορέσαμε να βοηθήσουμε και εμείς αυτή την δράση που δίνει το μήνυμα της ισότητας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας στον αθλητισμό. Γι’αυτό είναι σημαντικό ο αθλητισμός να είναι παντού».

«Ξεκίνησε η δράση το 2018, εύχομαι να συνεχιστεί»

Η δράση ενθαρρύνθηκε από την διοίκηση των φυλακών, με την διευθύτρια της πτέρυγας Τριανταφύλλη Κωνσταντοπούλου να εκφράζει την χαρά της. «Η δράση αυτή έχει ξεκινήσει από το 2018 με μόνη διακοπή την περίοδο της πανδημίας. Τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο κάνουμε έναν αγώνα βόλεϊ αλλά τα Χριστούγεννα που είναι πιο δύσκολη περίοδος το συνδυάζουμε και με μία μουσική εκδήλωση. Φέτος μας τίμησαν αθλήτριες στο υψηλότερο επίπεδο και μέλη της Εθνικής ομάδας, τις οποίες και ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε την ΕΟΠΕ και τον συνεργάτη μας πλέον Λευτέρη Κογκαλίδη. Είναι μεγάλη μας χαρά που ο Κυριάκος Κυανός είναι για δεύτερη χρονιά μαζί μας για να διασκεδάσει. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η δράση και όπως είχε γίνει πριν κάποια χρόνια, ένας προπονητής που θα κάνει προπόνηση στα κορίτσια μία φορά την εβδομάδα», ανέφερε.

Συγκινημένος ο Λευτέρης Κογκαλίδης αναφέρθηκε στα έντονα συναισθήματα όλων των συμμετεχόντων αλλά και στην προσπάθεια της ΕΟΠΕ να υποστηριχτούν οι κρατούμενες με προπονητή βόλεϊ που θα τις προπονεί:

«Κάθε φορά που βρισκόμαστε πίσω από αυτές τις κλειστές πόρτες για να παίξουμε φιλικό αγώνα βόλεϊ, βιώνουμε μια μοναδική εμπειρία. Εισπράττουμε αγάπη, σεβασμό, εκτίμηση αλλά και το χαμόγελο των κρατουμένων και αυτό μετράει για όλους μας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε, ώστε να υπάρξει μια νότα διαφορετικότητας στην δύσκολη καθημερινότητα τους. Ευχαριστώ την διευθύντρια Τριανταφύλλη Κωνσταντοπούλου και τους συνεργάτες της, που μας δίνουν την ευκαιρία αυτή. Ευχαριστούμε την Ελένη Γρίβα, τον Κυριάκο Κυανό και τους συνεργάτες τους, που για ακόμη μια χρονιά δέχτηκαν την πρόσκληση μου παρά το βαρύ τους πρόγραμμα λόγω των εορτών. Η ΕΟΠΕ πρωτοστατεί στις κοινωνικές δράσεις και το δείχνει έμπρακτα, έτσι ήδη προγραμματίζουμε με την έναρξη της καινούργιας χρόνιάς σε εβδομαδιαία βάση να έρχεται προπονητής ο οποίος θα κάνει προπόνηση στις κρατούμενες. Καλές γιορτές και το νέο έτος να τις βρει εκτός φυλακών κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This