Οικογενειακή τραγωδία στα Καλύβια: Από τη συστηματική κακοποίηση, στη δολοφονική μανία του 16χρονου

Τι είπε ο πατροκτόνος στους αστυνομικούς - «Είμαι ψυχολογικά σε άθλια κατάσταση», υποστήριξε η μητέρα του

Must Read

Σιγά σιγά ξετυλίγεται το κουβάρι της οικογενειακής τραγωδίας στα Καλύβια που αποκαλύφθηκε μετά από την άγρια δολοφονία του 71χρονου από τον 16χρονο γιό του, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης φέρεται να αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του και ο μεγαλύτερος αδερφός του είχαν πέσει θύματα κακοποίησης από τον πατέρα του.

Τα πρώτα λόγια του 16χρονου

«Μας κακοποιούσε συστηματικά», είπε στους αστυνομικούς ο 16χρονος πατροκτόνος, ο οποίος μετά από καυγά που είχε με τον 71χρονο άρπαξε δύο μαχαίρια και του κατάφερε πολλαπλά τραύματα στην κοιλιά, τον θώρακα και το πρόσωπο.

«Νωρίτερα είχα πάει βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, με τη μητέρα μου και τον μεγαλύτερο αδερφό μου. Μας πήρε τηλέφωνο ο πατέρας μου και άρχισε να μας βρίζει χωρίς λόγο», είπε σύμφωνα με την ΕΡΤ ο 16χρονος στους αστυνομικούς και πρόσθεσε: «Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Του είχα πολλά μαζεμένα και αποφάσισα να βάλω τέλος σε αυτό το δράμα που ζούσαμε». 

Το θύμα στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τη δολοφονική μανία του γιού του κατέβηκε στο ισόγειο και βγήκε στην πυλωτή της μονοκατοικίας, όπου σωριάστηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος και ξεψύχησε.

«Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτό που έχει συμβεί»

Η  μητέρα του 16χρονου δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί ωστόσο στην κατάθεσή της τόσο η ίδια όσο και ο μεγαλύτερος γιός της φέρεται να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα το πατροκτόνου λέγοντας πως το θύμα τους κακοποιούσε επί χρόνια.

«Είμαι ψυχολογικά σε άθλια κατάσταση. Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτό που έχει συμβεί. Ό,τι είχα να πω το είπα στην αστυνομία» είπε η μητέρα του 16χρονου στο Mega.

Τα μαχαίρια του πατροκτόνου

Με απίστευτη μανία ο 16χρονος χρησιμοποίησε δύο μαχαίρια για να κατακρεουργήσει τον πατέρα του στο καρτέρι θανάτου που του έστησε στο σπίτι τους στα Καλύβια.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν και κατέσχεσανένα μαχαίρι συνολικού μήκους 22 εκατοστών, με μήκος λάμας 12 εκατοστών, μία λάμα μαχαιριού μήκους 20 εκατοστών και μία λαβή μαχαιριού τα οποία έχουν σταλεί ήδη για εργαστηριακή εξέταση.

Όπως δήλωσε γείτονας του θύματος στο MEGA, ο 71χρονος μεγάλωνε μόνος τους δύο γιους του και μόλις πρόσφατα ο μεγάλος γιος της οικογένειας άρχισε να μένει μαζί με τη μητέρα του.

«Ήταν χωρισμένος πολλά χρόνια τώρα και μεγάλωνε μόνος του τα παιδιά. Η μητέρα τους τα είχε εγκαταλείψει. Μου έλεγε ότι ξυπνούσε στις 06.00 το πρωί, πήγαινε τα παιδιά στο σχολείο και έκανε όλες τις δουλειές του σπιτιού μόνος του. Η μητέρα των παιδιών είχε εξαφανιστεί, ήταν έξω από τη ζωή τους μέχρι πρόσφατα, όταν ο μεγάλος τους γιος άρχισε να μένει μαζί της. Μου έλεγε πάντα πόσο καλά είναι τα παιδιά του, αλλά τώρα τελευταία σταμάτησε να τα λέει αυτά. Μάλιστα είχε ανεβάσει μια περίεργη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία έγραφε “όταν μεγαλώνεις, σε παρατάνε σαν το γέρικο άλογο”. Όλοι καταλάβαμε ότι αναφερόταν στα παιδιά του», ανέφερε ο γείτονας του θύματος.

Απολογείται την Τετάρτη

Νωρίτερα σήμερα πέρασε το κατώφλι του Ανακριτή στα δικαστήρια της Ευελπίδων έχοντας στο πλευρό του τη μητέρα του και τον 19χρονο αδελφό του. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι βαριές και αφορούν ανθρωποκτονία με δόλο και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο 16χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη για το έγκλημα που έχει συγκλονίσει τη χώρα μας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This