Πήραν τα βουνά οι Έλληνες!

Εντός και εκτός Ελλάδος

Must Read

Όπου φύγει φύγει οι Έλληνες για τα Χριστούγεννα βλέποντας ειδικά τον… ανοιξιάτικο καιρό στις μεγάλες πόλεις.

Πολύς κόσμος θέλησε να πάρει μια «κανονική» γεύση από Χριστούγεννα, γι’ αυτό και η πληρότητα στους χειμερινούς προορισμούς, στα ορεινά σημεία και ειδικά που προσφέρονται για σκι και εξορμήσεις στο βουνό, έχουν την τιμητική τους. Η πληρότητα και στα καταλύματα στα συγκεκριμένα μέρη αγγίζει ακόμη και το 100%. Παραδοσιακά χωριά όπως η Δημητσάνα, η Βυτίνα, τα Ζαγοροχώρια, περιοχές για σκι όπως τα Καλάβρυτα ή ο Παρνασσός, αλλά και άλλα κλασικά αγαπημένα μέρη των Ελλήνων όπως το Πήλιο συγκεντρώνουν και πάλι μεγάλο μέρος της πίτας. Σε γενικές γραμμές Ήπειρος, Ζαγοροχώρια, Τζουμέρκα, Ξάνθη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Αρκαδία, Τρίκαλα Κορινθίας αλλά και το Λασίθι είναι και φέτος ψηλά στην λίστα των Ελλήνων ταξιδιωτών, με τον εσωτερικό τουρισμό στο κατακόρυφο.

Ωστόσο και το εξωτερικό μαζεύει ξανά πολλούς Έλληνες εκδρομείς που θέλουν να ζήσουν κάτι διαφορετικό για φέτος. Οι top προορισμοί εξωτερικού όπως προσδιορίζονται από τους τουριστικούς πράκτορες βάσει στοιχείων είναι: Από τη βάση της Αθήνας: Πράγα, Παρίσι, Βιέννη, Λονδίνο, Ζυρίχη, Βαρκελώνη, Γενεύη και από τη βάση της Θεσσαλονίκης: Παρίσι, Λάρνακα, Ζυρίχη, Ντίσελντορφ, Βαρκελώνη, Στουτγκάρδη. Στους top προορισμούς και στις λίστες προτίμησης πέραν των κλασικών σημείω είναι και οι μακρινοί προορισμοί όπως: η Κούβα, η Βραζιλία και η Νέα Υόρκη. Στις ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής είναι η Κωνσταντινούπολη στο δίκτυο του εξωτερικού, αλλά και η Κέρκυρα, στο δίκτυο του εσωτερικού. Άλλες πτήσεις της τελευταίας στιγμής καταγράφουν σχεδόν 100% πληρότητα, συγκεκριμένα, από Αθήνα για Ροβανιέμι, ενώ από Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί για Πράγα, Βουδαπέστη, Βασιλεία, Βιέννη και Μπρατισλάβα!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This