Μέχρι το βράδυ το λαϊκό προσκύνημα στον Βασίλη Καρρά – Φτάνουν με κάθε μέσο από όλη την Ελλάδα

Τεράστια η αγάπη του κόσμου - Τι δήλωσαν γνωστοί καλλιτέχνες - Η άγνωστη συναυλία το 2000 για ανάπηρο 15χρονο στο Λέχοβο

Must Read

Πρωτοφανής είναι η αγάπη που δείχνει ο κόσμος στον Βασίλη Καρρά, στον «Άρχοντα της Καψούρας» ο οποίος έφυγε από την ζωή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην ελληνική μουσική βιομηχανία.

Συγκεκριμένα,  η προσέλευση των απανταχού φίλων και θαυμαστών του δημοφιλούς καλλιτέχνη είναι τόσο μεγάλη που η σορός του Βασίλη Καρρά αναμένεται να παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη Θεσσαλονίκη αναμένονται περί τα 35 τουριστικά λεωφορεία με θαυμαστές του λαϊκού καλλιτέχνη όπως και άτομα που θα αφιχθούν με τον σιδηρόδρομο, αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα για να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους τραγουδιστή.

Σε κλίμα οδύνης η εξόδιος ακολουθία

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του εμβληματικού λαϊκού ερμηνευτή Βασίλη Καρρά, η οποία ξεκίνησε στις 12:35.

Στο ιερό ναό έχουν φτάσει από το πρωί συνάδελφοί και φίλοι του καλλιτέχνη όπως η Αντζελα Δημητρίου, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο κουμπάρος του, Αχιλλέας Μπέος και ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Δεν υπάρχουν λόγια, όλος αυτός ο κόσμος κλαίει και μέσα στην εκκλησία. Ο φίλος μου, ο κουμπάρος μου, ο συνεργάτης μου δεν έφυγε. Όλη η Ελλάδα ακούει τα τραγούδια του», είπε ο Αχιλλέας Μπέος έξω από την εκκλησία.

Η Άντζελα Δημητρίου είπε εμφανώς συγκινημένη: «Ήταν ο καλύτερος άνθρωπος και η καλύτερη ψυχή, θα τον θυμάμαι για πάντα, του αφιερώνω το τραγούδι που είπαμε μαζί “θα σε νοιάζομαι”».

Συνοδεία μοτοσικλετών της Αστυνομίας, το φέρετρο με τη σορό του Βασίλη Καρρά έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό, όπου οι παρευρισκόμενοι φώναξαν «άξιος» και «είσαι παντού». Θαυμαστές και απλοί πολίτες ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη απ’ όλη την Ελλάδα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, και φώναζαν: «Σήκω να μας τραγουδήσεις Βασίλη, είσαι παντού». 

 

Η οικογένεια του λαϊκού τραγουδιστή έφτασε αγκαλιασμένη στον Ιερό Ναό, με τη σύζυγό του, την κόρη του και τον αδερφό του, τραγικές φιγούρες, να δίνουν δύναμη ο ένας στον άλλο. 

 

Με λουλούδια στα χέρια τους, θαυμαστές του άρχοντα της ελληνικής λαϊκής σκηνής τον αποχαιρετούν με συγκίνηση στα πρόσωπά τους, στην πόλη στην οποία αναδείχθηκε το ταλέντο του. Μόλις η σορός του Βασίλη Καρρά έφτασε στον ιερό ναό, το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα και φώναξε «αθάνατος», ενώ αρκετοί άρχισαν να τραγουδούν τις μεγάλες του επιτυχίες. Και όλοι μαζί σαν μια παρέα στα νυχτερινά κέντρα όπου εμφανιζόταν ο αξέχαστος ερμηνευτής, τραγουδούν και δακρύζουν.

 Ανάμεσα στα στεφάνια διακρίνονται αυτά που έστειλαν οι Καίτη Γαρμπή και Διονύσης Σχοινάς, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Στέλιος Ρόκκος, ο Θοδωρής Ζαγοράκης. 

Μαζί με τη σορό του μεγάλου καλλιτέχνη, στον ιερό ναό έφτασε συντετριμμένη και η οικογένειά του. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής, θα εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο. Στο τελευταίο αντίο τη σορό συνοδεύουν οι φιλαρμονικές της Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής και του Απόλλωνα Ροδολίβους Σερρών. 

 

Ο Βασίλης Καρράς έφυγε από τη ζωή ταλαιπωρημένος, στα 70 του χρόνια έχοντας δώσει για χρόνια μια γενναία μάχη με τον καρκίνο, μάχη από την οποία έβγαινε διαρκώς νικητής. Τις τελευταίες ημέρες είχε προσβληθεί από κορωνοϊό και δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει, καθώς η υγεία του ήταν ήδη αρκετά βεβαρημένη.  

Η συναυλία του για ένα ανάπηρο παιδί

 

Η καρδιά του Βασίλη Καρρά ήταν τόσο μεγάλη που σε όλη την διάρκεια της ζωής του πρόσφερε και βοηθούσε όσους είχαν ανάγκη.Μία από τις πράξεις του που θα μείνουν χαραγμένες είναι η συναυλία που έκανε για να συγκεντρωθούν χρήματα για ένα ανάπηρο παιδί.

Συγκεκριμένα, όπως θυμάται το ΑΠΕ, το 2000 οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Λεχόβου κάνοντας εράνους προσπαθούν να συλλέξουν χρήματα για να βοηθήσουν τον 15χρονο Παναγιώτη από το χωριό τους να αντιμετωπίσει τα έξοδα νοσηλείας του αλλά και για να εγχειριστεί σε νοσοκομείο του εξωτερικού μετά από σοβαρό ατύχημα που είχε με το ποδήλατο του και από το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί καθολική αναπηρία.

Η υπόθεση του νεαρού συγκίνησε την κοινωνία του Αμυνταίου Φλώρινας και όλοι συνεισφέρουν στον έρανο των μαθητών. Κάποιος από την ομάδα των εφήβων είχε την ιδέα να προτείνουν στον Βασίλη Καρρά να τραγουδήσει σε συναυλία που θα διοργανώσουν για την οικονομική ενίσχυση και τη στήριξη της νοσηλείας του νεαρού Παναγιώτη. Ο Σταύρος Μουστάκας συμμαθητής τότε του Παναγιώτη, ήταν στην τετραμελή ομάδα αντιπροσωπείας εφήβων του χωριού και θυμάται ότι επισκέφθηκαν τον Βασίλη Καρρά στο «χωριό της Ειρήνης», έξω από τη Θεσσαλονίκη.

«Την πρόταση για τη συναυλία την έκανα εγώ, του περιέγραψα την κατάσταση, τις ανάγκες που υπάρχουν και ότι σκοπός της συναυλίας είναι η συλλογή χρημάτων για να πάει ο Παναγιώτης στο εξωτερικό».

Ο Βασίλης Καρράς δέχθηκε αμέσως, δηλώνοντας ότι θα τραγουδήσει χωρίς καμιά οικονομική αποζημίωση. Η συναυλία του Βασίλη Καρρά για τον έφηβο Παναγιώτη δόθηκε το καλοκαίρι του 2000 και μετά τις εκδηλώσεις των Πρεσπών ήταν το γεγονός του καλοκαιριού στη Δυτ. Μακεδονία. Η περιοχή του Προφήτη Ηλία, το ύψωμα πάνω από το Λέχοβο, μεταμορφώθηκε σε χρόνο ρεκόρ για να φιλοξενήσει τις ανάγκες της συναυλίας. Ο Σταύρος Μουστάκας θυμάται ότι πουλήθηκαν συνολικά 10.500 εισιτήρια.

Ο τραγουδιστής την προηγούμενη μέρα της συναυλίας συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του επισκέφθηκε το σπίτι του Παναγιώτη, μίλησε με τους γονείς του και δήλωσε την συμπαράσταση του στον αγώνα που κάνουν. Ο Σταύρος Μουστάκας αναφέρει ότι την ημέρα της συναυλίας ο τραγουδιστής ανακοίνωσε στην οργανωτική επιτροπή ότι και «οι μουσικοί του αποφάσισαν να παίξουν αφιλοκερδώς». Δυστυχώς όμως ο νεαρός Παναγιώτης λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του λίγο καιρό αργότερα έφυγε από τη ζωή.

Δείτε επίσης:

Η Θεσσαλονίκη λέει «αντίο» στον Βασίλη Καρρά: Λαοθάλασσα στο λαϊκό προσκύνημα – Συντετριμμένες η γυναίκα και η κόρη του

Βασίλης Καρράς: 12 πράγματα που δεν γνωρίζαμε

Γιάννης Ζουγανέλης για Βασίλη Καρρά: «Ήταν λαϊκός ποιητής, με διάθεση αλληλεγγύης»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This