Πέθανε ο 31χρονος αστυνομικός που είχε χτυπηθεί από ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΝ Νίκαιας - Αλλάζει το κατηγορητήριο για τον 18χρονο που κρατείται - Το αντίο των συναδέλφων του Γιώργου - Συλλυπητήρια Βελόπουλου, Συρίγου, Λαζαρίδη

Must Read

Δεν άντεξε άλλο ο 31χρονος αστυνομικός που είχε χτυπηθεί από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το κλειστό γήπεδο βόλεϊ στου Ρέντη και μετά από 20 ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου χρειάστηκε να του γίνει και ακρωτηριασμός του ποδιού του, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή.

.

Τα τελευταία 24ωρα, η κατάσταση της υγείας του Γιώργου Λυγγερίδη είχε επιδεινωθεί και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Λίγο μετά 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης, ο υπαρχιφύλακας των ΜΑΤ πέθανε.

  • Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ».

Όπως αναφέρει το nantiareport.gr ο 31χρονο υπαρχιφύλακας είχε καταγωγή από το Δημητρήτσι Σερρών και υπηρετούσε στην ΥΑΤ στις διμοιρίες της Αθήνας. Ήταν παντρεμένος και η σύζυγός του, η οποία ενημερώθηκε, μετέβη στην Αθήνα από την Κω. Στο Γενικό Κρατικό Νικαίας ήταν δίπλα του οι γονείς και η αδελφή του αστυνομικού, που είχαν ταξιδέψει από τη Θεσσαλονίκη.

.

Αλλάζουν οι κατηγορίες για τον 18χρονο που κρατείται

Για την επίθεση στον αστυνομικό έχει συλληφθεί ένας 18χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι πέταξε τη φωτοβολίδα στον 31χρονο και κατηγορείται για: ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών.

Ωστόσο, μετά την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης, θα ενημερωθούν οι δικαστικές αρχές προκειμένου να διαμορφωθεί το κατηγορητήριο για τον 18χρονο που κρατείται, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των άλλων εμπλεκομένων στα επεισόδια προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Από τα επεισόδια στου Ρέντη

Το αντίο των συναδέλφων

«Ο Χάρος έστησε χορό, καημένη μάνα βάστα», με αυτόν τον στίχο από το τραγούδι του Νίκου Πάνου, αποχαιρέτησε τον 31χρονο Γιώργο ένας συνάδελφός του αστυνομικός:

Συρίγος: «Όλοι εμείς ας μην ξεχάσουμε το όνομα του και την άδικη θυσία του εν ώρα καθήκοντος»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής Άγγελος Συρίγος με ανάρτησή του αναφέρεται στην απώλεια του 31χρονου αστυνομικού:

  • Αναλυτικά:

Γιώργος Λυγκερίδης. Δεν είναι ο ανώνυμος 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ.
Είναι το παλικάρι που τόσες εβδομάδες έδινε μια άνιση μάχη με τον θάνατο. Σήμερα τελείωσε η αγωνία του. Η οικογένεια του ας κάνει το κουράγιο να αντιμετωπίσει την απώλεια. Όλοι εμείς ας μην ξεχάσουμε το όνομα του και την άδικη θυσία του εν ώρα καθήκοντος.

Συλλυπητήρια Βελόπουλου: «Οι ήρωες με το εθνόσημο δεν μπορεί να γίνονται «θυσία» για τα συμφέροντα των ολιγαρχών»

Με μήνυμά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού και ζητά να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι ο φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί.

Επίσης εξαπολύει επίθεση στην Κυβέρνηση καλώντας την να αποσύρει την αστυνομία από τα γήπεδα.

  • Αναλυτικά:

«Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του δολοφονημένου αστυνομικού στον Ρέντη, παραδειγματική τιμωρία φυσικών και ηθικών αυτουργών. Η Ελληνική Λύση εκφράζει την βαθιά οδύνη της αλλά και την οργή της για την άνανδρη και δυστυχώς, μαρτυρική δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού στο Ρέντη, που έπεσε στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του. Η Ελληνική Λύση απαιτεί τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία του συνόλου των φυσικών αλλά και ηθικών αυτουργών, που άμεσα ή έμμεσα συμμετείχαν στο βάρβαρο αυτό έγκλημα. Για άλλη μια φορά καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από την φύλαξη των γηπέδων. Οι ήρωες με το εθνόσημο δεν μπορεί να γίνονται «θυσία» για τα συμφέροντα των ολιγαρχών».

Λαζαρίδης: «Οι δράστες θα τιμωρηθούν όπως τους αρμόζει»

Με τη σειρά του και ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να αναρτήσουν συλλυπητήρια μηνύματα.

  • Αναλυτικά:

Είκοσι μέρες έδωσε την άνιση μάχη ο Γιώργος, ο 31χρονος αστυνομικός, μετά το δολοφονικό χτύπημα στου Ρέντη.
Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε.
Οι δράστες θα τιμωρηθούν όπως τους αρμόζει.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This