Εν καιρώ ειρήνης οι Ένοπλες Δυνάμεις το 2023 μέτρησαν οκτώ πεσόντες στο καθήκον

Must Read

Θλιβερός είναι ο απολογισμός της χρονιάς που μόλις έφυγε για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, καθώς μέσα στο 2023, οκτώ μέλη τους «έπεσαν» στο βωμό του καθήκοντος. Αριθμός υπερβολικά μεγάλος για μια χώρα σε καιρό ειρήνης

Τ-2 Ε/C Buckeye

Οι πέντε από τους οκτώ πεσόντες είναι πιλότοι, με τελευταίο όνομα στη μαύρη αυτή λίστα να είναι αυτό του 40χρονου Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος σκοτώθηκε στην τελευταία πτήση της υπηρεσίας του στις 27 Δεκεμβρίου 2023, στη συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 Ε/C Buckeye της 363ΜΕΑ (120ΠΕΑ) στην Καλαμάτα.

Επαμεινώνδας Κωστέας

F-4E Phantom II

Στις 30 Ιανουαρίου 2023, το διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος F-4E Phantom II της 338Μ (117ΠΜ) κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Νεκροί εντοπίστηκαν ο 29χρονος συγκυβερνήτης Υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας και ο 31χρονος κυβερνήτης Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης.

Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας-Ευστάθιος Τσιτλακίδης

CL-215

Στις 25 Ιουλίου 2023 ένα αεροσκάφος CL-215 της 355Μ (112ΠΜ) κατά τη διάρκεια των προσπαθειών αεροπυρόσβεσης στην Κάρυστο της Εύβοιας κατέπεσε, παρασέρνοντας στο θάνατο τον 34χρονο κυβερνήτη Σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον 27χρονο συγκυβερνήτη Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη.

Χρήστος Μουλάς, Περικλής Στεφανίδης

Λιβύη

Τον Σεπτέμβριο του 2023 η Ελλάδα θρήνησε τρία μέλη της αποστολής της στη Λιβύη. Εντελώς άδικα «χάθηκαν»: Η αντιπλοίαρχος (ΠΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου, η Επισμηναγός Ευαγγελία Ανδρεαδάκη (Διεύθυνση Υγειονομικού ΓΕΕΘΑ) και ο Αρχιλοχίας Γιώργος Βούλγαρης (Διοίκηση Ειδικού Πολέμου).

Εύη Ανδρεαδάκη, Γιώργος Βούλγαρης, Γλυκερία Μεμεκίδου

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This