Έλληνας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κιότο: «Δεν μπορούν να φτάσουν τα σωστικά συνεργεία στις πληγείσες περιοχές»

Must Read

Στιγμές απόλυτου χάους επικρατούν στην Ιαπωνία, από την στιγμή του φονικού χτυπήματος του Εγκέλαδου ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους.

Ο Αντώνης Καραΐσκος, αναπληρωτής καθηγητής Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο του Κιότο, περιγράφει τα όσα εκτυλλίσσονται στην χώρα τις τελευταίες ώρες, επισημαίνοντας πως η κατάσταση θυμίζει τον σεισμό που είχε γίνει το 2011. Ο ίδιος εξήγησε πως η κατάσταση είναι πολύ άσχημη γιατί δεν μπορούν να φτάσουν τα σωστικά συνεργεία στα σημεία που έχουν πληγεί λόγω των μεγάλων καταστροφών σε κεντρικούς δρόμους.

«Η πληροφορίες για νεκρούς και ζημιές αλλάζουν συνεχώς. Έχουν καεί σπίτια λόγω της πυρκαγιάς που προξενήθηκε», τόνισε, ενώ ανέφερε πως υπάρχουν πάρα πολλά άτομα εγκλωβισμένα, τα οποία δίνουν το στίγμα τους με αναρτήσεις στο Χ (πρώην Τwitter) όπου ζητούν βοήθεια και στέλνουν τα στοιχεία τους. Επεσήμανε δε, πως σε αντίθεση με άλλες σεισμικές δονήσεις, αυτή είχε μεγάλη διάρκεια.

Ο κ. Καραΐσκος ανέφερε ότι η πρακτική των μηνυμάτων για έγκαιρη προειδοποίηση έκτακτων καταστάσεων είναι διαδεδομένη και οικεία σε όλους στην Ιαπωνία καθώς η χώρα αυτή είναι πολύ οργανωμένη σε τέτοια ζητήματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This