ΠΟΕΔΗΝ: «Να χορηγούνται από τα φαρμακεία τα αντιικά σκευάσματα κατά του κορωνοϊού»

Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται πολύ για να τα βρουν

Must Read

Έκκληση απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) να χορηγούνται τα αντιικά φάρμακα κατά του κορωνοϊού και στα φαρμακεία της γειτονιάς εκτός από τα αποδεκατισμένα νοσοκομεία για να μην υφίστανται οι ασθενείς μεγάλη ταλαιπωρία.

Οι γιατροί συνταγογραφούν τα φάρμακα στις ευπαθείς ομάδες και υποβάλλεται ηλεκτρονικά το αίτημα για έγκριση στον ΕΟΠΥΥ. Όταν εγκριθεί το αίτημα οι πολίτες δεν μπορούν να πάρουν τα εν λόγω σκευάσματα από τα φαρμακεία της γειτονιάς, τα οποία μέχρι πέρσι εκτελούσαν συνταγές αντιικών φαρμάκων για κορωνοϊό δια ζώσης. Τώρα η διαδικασία γίνεται μόνο με κούριερ!

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος «επιμένουν στο λάθος να χορηγούνται μόνο από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία». Μόνο ένα φαρμακείο στην Αττική, στο Μαρούσι κάνει αποστολές των συγκεκριμένων φαρμάκων.

Δείτε βίντεο:

«Έτσι για άλλη μια φορά όλοι οι δρόμοι των ασθενών για εξεύρεση των αντιικών φαρμάκων για covid-19 οδηγούν στα πολύπαθα νοσοκομεία με τα αποδεκατισμένα φαρμακεία τους από φαρμακοποιούς.

Τα νοσοκομεία λόγω των ελλείψεων φαρμακοποιών έχουν συγκεκριμένο ωράριο και συγκεκριμένες ώρες που χορηγούν τα αντιικα φάρμακα που δεν έχει ανακοινωθεί, δεν το γνωρίζει ο κόσμος ούτε καν οι φύλακες της πύλης των νοσοκομείων για να καθοδηγούν τους ασθενείς σε διπλανά νοσοκομεία. Νοσοκομεία δεν δίνουν καθόλου, νοσοκομεία δίνουν μια ή δυο φορές την εβδομάδα κάποιες ώρες την κάθε ημέρα. Χωρίς συντονισμό, χωρίς ενημέρωση του κόσμου.

Οι ασθενείς πάνε ψάχνοντας. Έχουμε ασθενείς από Κορινθία, από Χαλκίδα που βρήκαν τα αντιικά φάρμακα στην Αθήνα, από Αγρίνιο και άλλες περιοχές στα Ιωάννινα. Παντού σε όλη τη χώρα ταλαιπωρούνται ψάχνοντας οι ασθενείς. Κάτοικοι της Αττικής αναγκάζονται να ψάχνουν τα αντιικά φάρμακα από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και τα βρίσκουν στην άλλη άκρη της Αττικής από εκεί που είναι το σπίτι τους. Πολλοί έχουν σοβαρά συμπτώματα και αναγκάζονται να ψάχνουν επιβαρύνοντας την υγεία τους, χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και διασπείρουν τον ιό.

Πού είναι η ενημέρωση του κόσμου για το δίκτυο διανομής των αντιικών φαρμάκων για να γνωρίζουν που πρέπει να απευθυνθούν;Ένα παράδειγμα για την επιβάρυνση των φαρμακείων των νοσοκομείων που τους ανατέθηκε και αυτή η δουλειά εκ του οποίου φαίνεται και η έξαρση της διασποράς του κορονοϊού. Το φαρμακείο του νοσοκομείου ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ της Αττικής που έχει ωράριο διανομής 9 πμ έως τις 2 το μεσημέρι και από 11 το πρωί έως 8 το βράδυ τις ημέρες των εφημεριών χορήγησε τον Οκτώβριο περί τα 160 κουτιά αντιικών φαρμάκων, τον Νοέμβριο περί τα 130 κουτιά και τον Δεκέμβριο 560 κουτιά αντιικών φαρμάκων για COVID-19»,

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να χορηγούνται τα αντιικά φάρμακα για covid στα ιδιωτικά φαρμακεία, να πηγαίνουν οι ασθενείς στα φαρμακεία της γειτονιάς με τις εγκεκριμένες από τον ΕΟΠΥΥ συνταγές και να λαμβάνουν δωρεάν τα αντιικά φάρμακα, όπως γίνεται και με εκείνα της γρίπης.

Δείτε επίσης:

Ραγδαία εξάπλωση της υποπαραλλαγής JN.1 του κορωνοϊού – Ανακοινώνονται μέτρα στα σχολεία από τον ΕΟΔΥ!

Σαρηγιάννης: «Περιμένουμε 8.000 κρούσματα και 80 θανάτους, ας κάνουν οι γονείς τεστ στα παιδιά»»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This