Ποινική δίωξη σε πατέρα Αντώνιο και πρεσβυτέρα για τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου»

Κατηγορούνται για απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος μαζί με δύο ακόμη άτομα

Must Read

Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος ασκήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές σε βάρος του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή, επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου».

Η ποινική δίωξη, η οποία στρέφεται και σε βάρος δύο ακόμα προσώπων, ασκήθηκε σήμερα, Πέμπτη 4/1/2024, κατόπιν ολοκλήρωσης της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωάννης Σέβης. Με βάση αυτήν, η πρεσβυτέρα φέρεται να έχει τελέσει τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης ως φυσικός αυτουργός, ενώ στον πατέρα Αντώνιο αποδίδεται ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις, ενώ με το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος βαρύνονται και οι δύο τους.

Οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος για συνέργεια σε πλημμεληματική υπεξαίρεση, αφού, όσον αφορά στον πρώτο, πρώην υπάλληλο της «Κιβωτού», ένα μέρος του μισθού του (30.000 ευρώ) φαίνεται να γύριζε στην οργάνωση, ενώ όσον αφορά στον δεύτερο, συγγενικό πρόσωπο του ιερέα και της πρεσβυτέρας, σε θυρίδα του σε νησί του Αιγαίου εντοπίστηκαν 57.000 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, το αδίκημα της απιστίας συνίσταται σε αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ, ποσό που σχετίζονται με την αγορά από το ζεύγος ακινήτου στην Πωγωνιανή και τις επισκευές που έγιναν σε αυτό. Επίσης, αφορά σε εκταμιεύσεις 2.000.000 ευρώ από τα ταμεία της «Κιβωτού», για τα οποία δεν υπάρχουν παραστατικά.

Η υπεξαίρεση, επίσης, σε βαθμό κακουργήματος, αφορά τα χρήματα και τιμαλφή ύψους περίπου 470.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης, το οποίο χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος, καθώς και τα χρήματα, τα κοσμήματα και τις χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες, αλλά και 300.000 ευρώ που λείπουν από τα διαθέσιμα της οργάνωσης.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα κλήθηκαν δύο φορές με την ιδιότητα των υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. Και οι δυο τους αρνήθηκαν τις κακουργηματικές κατηγορίες που τους αποδίδονται, ωστόσο, κατά πληροφορίες, δεν έδωσαν σαφείς απαντήσεις ώστε να κριθούν πειστικές από τις εισαγγελικές αρχές.

Ως εκ τούτου, ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή το επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν σε απολογία από τον ανακριτή που θα αναλάβει την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:
^

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This