Εξοργισμένος ο παππούς του 15 μηνών βρέφους στην Πτολεμαΐδα: «Γιατί δεν το κράτησαν μέσα;»

Νοσοκόμα είπε στους γονείς να δώσουν λίγο depon στο παιδί!

Must Read

Εξοργισμένος με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας είναι ο παππούς του άτυχου βρέφους των 15 μηνών που ξεψύχησε τα ξημερώματα της Τετάρτης από βαριά αναπνευστική λοίμωξη. Οι γονείς του μωρού κατήγγειλαν ότι το είχαν πάει δύο φορές στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα αλλά οι γιατροί τους καθησύχασαν και τους έλεγαν πως δεν υπάρχει λόγος να νοσηλευτεί.

«Γιατί δεν κράτησαν το μωρό μέσα; Γιατί το έδιωξαν δύο φορές;», ξεσπά ο παππούς μιλώντας στο Live News.

Όπως προσθέτει, το βρέφος είχε 40 πυρετό, είχε βγει αρνητικό στον κορωνοϊό αλλά θετικό στην γρίπη και μια νοσοκόμα είπε στους γονείς να επιστρέψουν σπίτι και να του δώσουν Depon!

«Μου έχει μείνει αυτό. Γιατί δεν το δέχτηκαν το μωρό από το να κάθεται μέσα στο σπίτι; Έδωσαν δεύτερη φορά και μια συνταγή να για πάρει κάποια εισπνεόμενα. Πήγα στο φαρμακείο κι υπήρχε έλλειψη. Πήγα στο σπίτι και λέω στον γιο μου ”ρε παιδιά δεν υπάρχει το φάρμακο που ψάχνετε”» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο παππούς ανέφερε πως πριν λίγες μέρες ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας που πάει στο νηπιαγωγείο ήταν λίγο κρυωμένος.

Δείτε τις δηλώσεις του παππού:

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Τις καταγγελίες που έκαναν οι γονείς του 15 μηνών βρέφους από την Πτολεμαΐδα επιβεβαιώνει η ανακοίνωση του Μποδοσακείου νοσοκομείου της περιοχής η οποία εξέδωσε νωρίτερα σήμερα ανακοίνωση περιγράφοντας το χρονικό με τις δύο επισκέψεις του βρέφους και τον θάνατό του.

Δείτε φωτογραφία από το άτυχο μωράκι:

Οι απαρηγόρητοι γονείς είχαν αναφέρει πως είχαν πάει το μωράκι δύο φορές στο νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς ο πυρετός που είχε εμφανίσει δεν έπεφτε αλλά οι γιατροί που το εξέτασαν τους είπαν πως δεν χρειάζεται να νοσηλευτεί και έτσι επέστρεψε στο σπίτι.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μποδοσάκειο αναφέρεται πως το μωράκι ήρθε πρώτη φορά στο νοσοκομείο το πρωί της 1ης Ιανουαρίου, διαπιστώθηκε ότι έχει ίωση, δόθηκε αγωγή και συστάσεις εξαιτίας χρόνιων νοσημάτων που αντιμετωπίζει και επέστρεψε σπίτι του.

Το βράδυ της 2ας Ιανουαρίου οι γονείς το πήγαν και πάλι στο νοσοκομείο με πυρετό αλλά και πάλι δεν κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί. Ωστόσο, η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση και τελικά έγινε εισαγωγή μία ώρα αργότερα. Το μωράκι δεν μπόρεσε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και έτσι παρά τις προσπάθειες του προσωπικού κατέληξε.

Η κηδεία του βρέφους θα γίνει σήμερα στην Αλβανία.

Δείτε βίντεο:

Ολόκληρη η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας “ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ”, αναφορικά με τον θάνατο βρέφους 15 μηνών και με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ενημερώνει ότι στις 01/01/24 και ώρα 10:15π.μ προσκομίστηκε από οικείους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας άρρεν 15 μηνών με εμπύρετο συνδρομή.

Διαπιστώθηκε ίωση, από διενέργεια ειδικού τεστ γρίπη τύπου Α, δόθηκε αγωγή για την ίωση και συστάσεις λόγω ανοσοκαταστολής εξαιτίας χρόνιων νοσημάτων του, να επιστρέψει στην οικία του και να επανέλθει επί επιδείνωση των συμπτωμάτων. Την επόμενη ημέρα 2/2/24 προσκομίστηκε στα ΤΕΠ ώρα 21:20μ.μ λόγω επιμονής του εμπύρετου χωρίς να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του στο Παιδιατρικό Τμήμα.

Εισήχθη στο Τμήμα μια ώρα αργότερα όταν προσκομίστηκε με ραγδαία επιδείνωση της κλινικής εικόνας. Παρά την προσπάθεια όλων των παιδίατρων που κλήθηκαν και αναισθησιολόγου καθώς και επικοινωνία με Μ.Ε.Θ παίδων δεν κατέστη δυνατή η προγραμματισμένη μεταφορά του βρέφους στην ΜΕΘ παίδων σε εφημερεύον Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του.

Έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.

Η ΑΝΑΠΛΗΡΟΥΣΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ»

Δείτε βίντεο:

Η αιτία του θανάτου – Διατάχθηκε ΕΔΕ

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή εξέταση που διενεργήθηκε στη σορό του παιδιού, προέκυψε ως αιτία θανάτου η βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το βρέφος είχε εκ γενετής προβλήματα Υγείας, ενώ στο Μποδοσάκειο διενεργείται και ΕΔΕ.

Δείτε βίντεο:

Μέτρα κατόπιν….εορτής από το νοσοκομείο

Κι ενώ η τοπική κοινωνία αναμένει με αγωνία τις εξελίξεις για την υπόθεση, η Διοίκηση και η επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας, αποφάσισαν τη λήψη σειράς μέτρων, προκειμένου και λόγω της έξαρσης των Λοιμώξεων, να θωρακιστεί η Υγεία όλων.

Ως εκ τούτου αποφασίστηκε η αναστολή του επισκεπτηρίου σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου. Επιτρέπεται, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, ένας συνοδός ανά ασθενή και μέχρι 2 συνοδοί στο Παιδιατρικό τμήμα, ενώ, οι συνοδοί θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε rapid test εντός 48 ωρών πριν από την έλευση τους στο Νοσοκομείο.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This