Απαλλάχθηκε από τον πειθαρχικό έλεγχο η Εισαγγελέας των υποκλοπών Βασιλική Βλάχου

Must Read

Επιστρέφει στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά η Βασιλική Βλάχου η οποία κατά τη θητεία της στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), είχε δώσει το «πράσινο φως» για τις υποκλοπές πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων προσώπων, καθώς απαλλάχθηκε από τον πειθαρχικό έλεγχο που είχε διαταχθεί μετά από εντολή του Χρήστου Τζανερίκου, ε.τ. Αντιπροέδρου Αρείου Πάγου και Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης.

Θυμίζουμε ωστόσο, ότι τον Απρίλιο ο κ.Τζανερίκος παραιτήθηκε, κάνοντας καταγγελίες για παρέμβαση στο έργο του από τα κυβερνητικά κλιμάκια.

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα στο dikografies.blogspot.com, η πειθαρχική έρευνα σε βάρος της κ.Βλάχου αρχειοθετήθηκε –κατά πληροφορίες- με απόφαση της Προέδρου της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου, Αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ελένης Φραγκάκη.

Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ και η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Ευδοκία Πούλου, είχε κάνει απαλλακτική πρόταση για την αναφορά κατά της κ. Βλάχου και έγινε δεκτή από την κ. Φραγκάκη.

Θυμίζουμε ότι η Ευδοκία Πούλου με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου πήρε τη θέση της Βασιλικής Βλάχου στην ΕΥΠ.

Η κ.Βλάχου είχε αναλάβει τη θέση της Εισαγγελέως ΕΥΠ στις 12 Μαΐου 2020 με οριακή ψηφοφορία 6-5 στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο και η αποστολή της ήταν να ελέγχει τη νομιμότητα των ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This