Υπόθεση Μπελέρη: Αποκαλυπτήρια για τις προθέσεις του Εντι Ράμα

Η δίκη-παρωδία του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας θα συνεχιστεί στις 10 Ιανουαρίου

Must Read

Από την έκβαση του αλβανικού ειδικού δικαστηρίου που έχει οριστεί για τις 10 Ιανουαρίου 2024 (την προσεχή Τετάρτη) θα αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις του πρωθυπουργού Εντι Ράμα για τον Δήμο Χειμάρρας.

Οι κατηγορίες είναι παιδαριώδεις και είναι φανερό ότι η δίωξη έχει αδιαμφισβήτητα πολιτικά κίνητρα, ενώ παρουσιάζονται στο δικαστήριο πλαστογραφημένα έγγραφα, όπως π.χ. το ποινικό μητρώο του. «Κρατούμαι στη φυλακή με ένα πλαστογραφημένο ποινικό μητρώο» είπε ο ίδιος ενώπιον του Δικαστηρίου. Αναμένεται επίσης το αποτέλεσμα της εξέτασης του θέματος της ψευδορκίας μαρτύρων.

Το αλβανικό δικαστήριο έχει κάνει δεκτό το αίτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας να καταθέσουν επιπλέον μάρτυρες, οι οποίοι αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση, καταρρίπτοντας επίσημους ισχυρισμούς του καθεστώτος Ράμα. Η Αθήνα κινείται στο διπλωματικό πεδίο, αλλά και παρασκηνιακά σε κάθε φάση της επεισοδιακής δίκης, όμως μέχρι στιγμής οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό. Η ελληνική πλευρά ήδη έχει καταθέσει έγγραφο με «σοβαρότατες επιφυλάξεις» ως προς την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, οι οποίες ωστόσο δεν φαίνεται να πτοούν την εξουσία Ράμα.

Στο έκτακτο συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα ο ίδιος ο Εντι Ράμα ανέφερε ότι η Ελλάδα ανέστειλε τη γνωμοδότησή της για την προώθηση της διαδικασίας ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε ότι η θέση του δεν αλλάζει, παρά τις προειδοποιήσεις της Ελλάδας για την υπόθεση Μπελέρη.

«Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε το τι έχει συμβεί σε αυτήν την υπόθεση. Η θέση μας δεν θα αλλάξει, όχι γιατί είναι πεισματάρηδες οι Αλβανοί, αλλά διότι είναι πεισματάρης ο ίδιος ο λόγος» δήλωσε αναιδώς ο Ράμα. Το βέβαιο είναι ότι ο Φρέντι Μπελέρης δεν θα ορκιστεί δήμαρχος όσο η υπόθεσή του «τρέχει» δικαστικά.

Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Ντούλε, πρόεδρο του Κόμματος Ενωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), «δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος του Μπελέρη και αποκλειστικός στόχος είναι να έχουμε καταδίκη και επομένως στέρηση του Δήμου της Χειμάρρας από τον εκλεγμένο δήμαρχό της». Οι μάρτυρες υπεράσπισης που κατέθεσαν στο δικαστήριο υποστήριξαν με στοιχεία ότι ο Φρέντι Μπελέρης δεν είχε επαφές με τους μάρτυρες κατηγορίας, στους οποίους στηρίζεται η έγκληση της αλβανικής Δικαιοσύνης.

Νικ. Σταυρουλάκις

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This