Πού είναι ο Μπάμπης; Τα δανεικά και αγύριστα σε χασάπη, οι αντιφάσεις, το GPS και τα μυστικά του τζιπ

Τον έριξαν άραγε να τον φάνε τα αγρίμια;

Must Read

Τον «υπ’ αριθμόν 1 ύποπτο» για την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη Κουτσίκου έχει στα χέρια της η Ασφάλεια Μεσολογγίου και αυτός δεν είναι άλλος από τον επιστήθιο φίλο του, τον 51χρονο, κρεοπώλη Σ.Ρ., ο οποίος είναι ο τελευταίος που τον είδε ζωντανό.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», ο 51χρονος χασάπης έχει υποπέσει σε πολύ σοβαρές αντιφάσεις, ενώ προχώρησε και σε μια κίνηση που προκάλεσε έντονο προβληματισμό στις διωκτικές Αρχές, αφού φέρεται ότι διέγραψε από το κινητό του τηλέφωνο τα δεδομένα γεωεντοπισμού που του χρησίμευαν για να βρίσκει χωρίς καμία δυσκολία τις ακριβείς θέσεις που χρησιμοποιούσε στο «καρτέρι» πουλερικών και κυρίως στο κυνήγι της άγριας πάπιας στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου.

O Μπάμπης Κουτσίκος

Η συσκευή έχει κατασχεθεί και τώρα τα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα καλούνται να «επαναφέρουν» τα δεδομένα για την ακριβή διαδρομή που ακολούθησε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης αλλά και το πρωί της Παρασκευής, όταν κατευθύνθηκε, όπως κατέθεσε, για να πάει για κυνήγι προς την Κλεπά Ναυπάκτου και ενώ ο στενός φίλος του ήταν ήδη αγνοούμενος. Το κινητό του τηλέφωνο διέθετε εγκατεστημένη εφαρμογή παρακολούθησης θέσης και κίνησης.

Η εφαρμογή

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «η εφαρμογή αυτή αποτυπώνει με λεπτομερή χάρτη και την ιστορία-διαδρομή των κινήσεων», ενώ ο ίδιος αστυνομικός διερωτάται «τι λόγο μπορεί να είχε ο κάτοχος του κινητού για να προβεί σ’ αυτήν την κίνηση και να σβήσει τις διαδρομές αυτές που έκανε τις πιο κρίσιμες ώρες για την τύχη του 31χρονου;» Ο ίδιος πάντως ο 51χρονος ούτε και για αυτό είναι σε θέση να δώσει κάποια πειστική απάντηση.

Στιγμιότυπο από τις έρευνες για τον εντοπισμό του άφαντου Μπάμπη

Οι αστυνομικοί πάντως πιστεύουν πως στα εγκληματολογικά εργαστήρια θα λυθεί και το μυστήριο με το μαύρο τζιπάκι Suzuki Samurai που τη μοιραία βραδιά μετέφερε ο κρεοπώλης τον Μπάμπη Κουτσίκο. Οι ειδικοί επιστήμονες στις εγκαταστάσεις τους στην Αθήνα θα «φωτίσουν» τυχόν ίχνη εγκλήματος στα καθίσματα, στο πορτμπαγκάζ, αλλά και στον αποσπώμενο κλωβό που ο 51χρονος χρησιμοποιούσε για τα κυνηγόσκυλά του. Η διερεύνηση θα γίνει στα πρότυπα της εξαφάνισης του Μάριου Παπαγεωργίου στην Καλλιθέα Αττικής, που, αν και η σορός του δεν βρέθηκε ποτέ, ανιχνεύτηκαν κηλίδες αίματος μέσα στο αμάξι με το οποίο τον μετέφεραν οι απαγωγείς του.

Ο κρεοπώλης πάντως έρχεται να διατυπώσει προς τους αστυνομικούς που τον ανακρίνουν και μια άλλη διάσταση για να «αποδείξει» πως δεν είχε λόγο να κάνει κακό στον φίλο του, καθώς -τώρα λέει- είχε εξοφλήσει το χρέος των 17.000 ευρώ απ’ τα δανεικά που του είχε δώσει ο Μπάμπης, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο εργαζόταν σε εταιρία με φωτοβολταϊκά στην Ιταλία και είχε έρθει στη γενέτειρά του για τις γιορτές. Ο 51χρονος προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου και τελικά συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ., αλλά για ένα μαχαίρι που βρέθηκε στην κατοχή του.

Ο χασάπης στον οποίο είχε δανείσει τα 20.000 ευρώ ο Μπάμπης

Την αποκάλυψη για τα δανεικά έκανε χθες ο θείος του Μπάμπη, ο Κώστας Τσιριμώκος, που είπε ότι ο 31χρονος ανιψιός του «είχε δανείσει εδώ και έναν χρόνο γύρω στα 17.000 με 20.000 ευρώ (σ.σ.: στον 51χρονο). Τα χρειάστηκε και τα έδωσε, ήταν πολύ φίλοι».
Περιγράφοντας μάλιστα τι συνέβη πριν από την εξαφάνιση του ανιψιού του, ο θείος είπε ότι «εξαφανίστηκε όταν τον πήγε ο 51χρονος σε κάποια μεριά στον εθνικό δρόμο και του είπε πως “θέλω να πάω για κυνήγι αλλά με έναν άλλον φίλο, τον οποίο δεν γνωρίζει κανείς μας”».

Το στιγμα και οι φοβοι

Οι έρευνες, χθες, εστιάστηκαν στο σημείο που είναι μια κεραία όπου έδωσε τελευταία φορά στίγμα το κινητό του 31χρονου, αλλά και κοντά στα παλαιά ΤΕΙ του Μεσολογγίου. Ωστόσο και η Mαρία Κουτσίκου, αδελφή του 31χρονου, αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του 51χρονου, που υποστηρίζει ότι τον άφησε στην εθνική οδό και από εκεί τον παρέλαβε ένας άλλος γνωστός, αλλά αυτόν τον γνωστό δεν τον ξέρει κανείς. «Ψάχνουμε στα χωράφια, στα βουνά, πρέπει να δούμε τις κάμερες για να δούμε πού έχουν πάει. Από εκεί που παρέλαβε τον αδελφό μου μέχρι εκεί που υποτίθεται ότι τον άφησε είναι 10 λεπτά.

Φοβόμαστε μην έχει γίνει κάτι κακό. Και τραυματισμένος να είναι, έχουν περάσει πολλά 24ωρα από το βράδυ της Πέμπτης, κάνω έκκληση σε όσους έχουν κάμερες στη γύρω περιοχή και βλέπουν δρόμο να πάνε στην Ασφάλεια και να δώσουν το υλικό» ανέφερε η Μαρία Κουτσίκου και συμπλήρωσε με νόημα: «Ηταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε. Με αυτόν είχε την τελευταία επικοινωνία ότι θα τον έπαιρνε και θα πήγαινε μαζί του για κυνήγι. Ο αδελφός μου δεν είχε άλλους γνωστούς για κυνήγι εδώ στο Μεσολόγγι. Ενας που είχε για κυνήγι ήταν εκτός Μεσολογγίου και οι άλλοι του οι φίλοι δεν κυνηγάνε».

Το τζιπ του χασάπη

Το ρέμα της Αγριλιάς

Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί επίσης στο ρέμα της Αγριλιάς, που έχει μήκος 5-6 χιλιόμετρα. Είναι τεράστια περιοχή και είναι με ελαιώνες, εσπεριδοειδή και καλαμιές, που εκεί είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι. Οι Αρχές πάντως εκφράζουν μεγάλες ανησυχίες ο Μπάμπης να έχει μεταφερθεί σε κάποιο δύσβατο σημείο της Ορεινής Ναυπακτίας. Ο 31χρονος έχει άλλη μια αδελφή, τη Χριστίνα, η οποία και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα ζητά πληροφορίες για τον άνθρωπό της. Ο 51χρονος, που είναι σε διάσταση με τη γυναίκα του, διατηρεί κρεοπωλείο σε κεντρικό σημείο του Μεσολογγίου, αλλά τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε έντονα οικονομικά προβλήματα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This