Άστατος καιρός με πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και χιόνια σε όλη τη χώρα

Πού θα χιονίσει

Must Read

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα με χιόνια, βροχές, καταιγίδες και απότομη πτώση της θερμοκρασίας. Θα χιονίσει ακόμα και στην Πάρνηθα.

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από σήμερα, Τρίτη 9/1, με τον καιρό να αλλάζει ραγδαία και τη θερμοκρασία να σημειώνει μεγάλη πτώση. Μάλιστα, δεν θα λείψουν οι έντονες χιονοπτώσεις σε πολλά σημεία της Ελλάδας. Τοπικές βροχές αναμένονται μέχρι το μεσημέρι στα βόρεια και στο Ιόνιο. Κατά διαστήματα ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά, κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλίας και στην ανατολική Στερεά, με βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ και τη θερμοκρασία να υποχωρεί. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη βόρεια Ελλάδα μέχρι το μεσημέρι σε χαμηλά υψόμετρα. Στη Θράκη στα 200 μέτρα και στη Μακεδονία στα 400. Στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά προβλέπεται να χιονίσει σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές κατά τη διάρκεια της ημέρας και στο βορειοανατολικό Αιγαίο το βράδυ στα πεδινά και παραθαλάσσια. Η θερμοκρασία σε ραγδαία πτώση, στους 4-8 βαθμούς οι μέγιστες στα κεντρικά και βόρεια και 14-16 στις υπόλοιπες περιοχές και περαιτέρω πτώση στα νότια από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους στα πελάγη. Στο βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 7-8, τοπικά και 9 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές αναμένεται ενίσχυση, στα 6 μποφόρ στο Ιόνιο και 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού στη χώρα

Στην Αττική μετά το μεσημέρι ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες. Το βράδυ προβλέπεται ασθενής χιονόπτωση στα γύρω ορεινά, περίπου από τα 600μ υψόμετρο και πάνω. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 7-13 βαθμούς Κελσίου, με έντονο κρύο το βράδυ και οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις 4-6 θα ενισχυθούν μέχρι το βράδυ στα 7-8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη μέχρι το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές και λίγα χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά- ημιορεινά μέχρι το μεσημέρι, στα 400-500μ υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 3-7 βαθμούς Κελσίου, με βοριάδες 4-6 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές (εκτιμώμενο υψόμετρο 500μ). Σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα έντονες, θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια παραθαλάσσια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Αρχικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά πιθανόν να είναι έντονα από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Στερεάς (εκτιμώμενο υψόμετρο 800μ.).
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους στις Κυκλάδες πιθανόν πρόσκαιρα να είναι έντονα από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα που κατά τόπους πιθανόν να είναι έντονα από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια 7 με 8 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους στο Νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες πιθανόν να είναι έντονα από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας (εκτιμώμενο υψόμετρο 600μ.).
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στις Σποράδες 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This