Απόλυτη δικαίωση της «δημοκρατίας» για τα κόλπα με τα εκπτωτικά τιμολόγια

Οι παραγωγοί φοβούνται «σκληρή» καρτελική σύμπραξη των σούπερ μάρκετ

Must Read

Απόλυτη δικαίωση της «δημοκρατίας», που αποκάλυπτε σε πρωτοσέλιδο θέμα της στις 13/12/2023 τα κόλπα με τα τεράστια εκπτωτικά τιμολόγια, τα οποία έφταναν ακόμη και το 20% στα οπωροκηπευτικά και χρησιμοποιούν πολλά σούπερ μάρκετ για να κερδοσκοπούν, συνιστά η χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για τα μέτρα κατά της ακρίβειας.

Το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» στις 13 ∆εκεμβρίου 2023

Συγκεκριμένα, το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, οι προμηθευτές θα υποχρεώνονται να πωλούν οπωροκηπευτικά και κρέας στο λιανεμπόριο σε καθαρές τιμές, καθώς το πιστωτικό τιμολόγιο δεν θα ξεπερνά το 3% για επιστροφές προϊόντων ή φύρας.

Είναι, όμως, γεγονός πως όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση γνώριζε το πρόβλημα και το άφησε να εξελίσσεται, με αποτέλεσμα η αισχροκέρδεια στη χώρα μας να μην έχει προηγούμενο, ενώ, όπως αποδεικνύεται, μπορούσε να το ρυθμίσει. Ο ίδιος ο κ. Σκρέκας, μάλιστα, είχε αναγκαστεί να παραδεχτεί -μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας μας- πως γνώριζε το θέμα των τιμολογίων.

Συγκεκριμένα, η «δημοκρατία» είχε αποκαλύψει πως είναι ψευδείς πολλές από τις τιμές αγοράς των προϊόντων που αναγράφονται σε τιμολόγια τα οποία εκδίδονται μεταξύ παραγωγών και σούπερ μάρκετ, αφού στη συνέχεια εκδίδεται πιστωτικό σημείωμα στο οποίο φαίνεται ότι ο παραγωγός επιστρέφει ένα ποσό στο σούπερ μάρκετ σε μορφή έκπτωσης. Με αυτόν τον τρόπο πολλά σούπερ μάρκετ κατάφερναν όλα αυτά τα χρόνια να κρύβουν τα υπερβολικά περιθώρια κέρδους, που μπορεί να ξεπερνούσαν ακόμη και το 400% της αρχικής τιμής!

Η εφημερίδα είχε δημοσιεύσει, μάλιστα, και σχετικά τιμολόγια που έδειχναν συγκεκριμένα πως εάν, για παράδειγμα, η αναγραφόμενη τιμή στο τιμολόγιο είναι 0,50 ευρώ ανά κιλό, στη συνέχεια εκδίδεται ένα πιστωτικό από το σούπερ μάρκετ με το οποίο φαίνεται ότι παίρνει πίσω 0,20 ευρώ λόγω διάφορων εκπτώσεων. Δηλαδή φαίνεται πως ο παραγωγός το πουλάει τελικά 0,30 ευρώ. Ωστόσο, ως τιμή αγοράς από τα σούπερ μάρκετ φαίνεται το 0,50 ευρώ, γεγονός που αφήνει μεγαλύτερα περιθώρια για δήθεν «εύλογο» κέρδος.

Πάντως, σε νέα επικοινωνία που είχε η «δημοκρατία» με παραγωγούς εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί αν θα υλοποιηθούν τα μέτρα όπως ακριβώς τα παρουσίασε η κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, ανησυχούν πως τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να μη χάσουν τίποτα από τα κέρδη τους, θα προχωρήσουν σε «σκληρή» καρτελική σύμπραξη για να συμπιέσουν τις τιμές του παραγωγού ακόμη περισσότερο…

Αναρωτιόμαστε εάν η νέα πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Μαίρη Σαρπ θα αναλάβει κάποια δράση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This