Κέρκυρα: Χειροπέδες σε αστυνομικό και άλλα εννέα μέλη πολυμελούς σπείρας διακίνησης κοκαΐνης

Στις 95.000 ευρώ εκτιμάται το οικονομικό όφελος από τη δράση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης

Must Read

Απότακτος αστυνομικός είναι ο ένας από τους 10 συλληφθέντες εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διακίνηση κοκαΐνης στο νησί των Φαιάκων Κέρκυρας, τη δράση της οποίας τερμάτισε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας.

Η νέα αυτή σημαντική επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας έλαβε χώρα το τελευταίο διήμερο, κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, με τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας να περνούν χειροπέδες σε πέντε Έλληνες και ισάριθμους Αλβανούς. Βάσει της πολύμηνης και μεθοδικής έρευνάς τους, οι αστυνομικοί διακρίβωσαν πλήρως τη δράση της σπείρας, ηγετικά στελέχη της οποίας φέρονται να ήταν ένας 38χρονος Αλβανός ως «αρχηγός» και μια 45χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση κοκαΐνης.

Ο 38χρονος ήταν υπεύθυνος για την εύρεση των ποσοτήτων της κοκαΐνης, την οργάνωση του ηγετικού πυρήνα, καθώς και για τον καταμερισμό ενεργειών στα υπόλοιπα μέλη, παρέχοντάς τους οδηγίες για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών. Ο 32χρονος «υπαρχηγός», έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης, ήταν επιφορτισμένος κυρίως με την οργάνωση της μεταφοράς των ναρκωτικών από την Αθήνα στην Κέρκυρα, ενώ η 45χρονη είχε το ρόλο του «τοποτηρητή» στην Κέρκυρα, καθώς ήταν υπεύθυνη για την παραλαβή των ναρκωτικών από τους «μεταφορείς», τη νόθευση, τον καταμερισμό των ποσοτήτων και εν συνεχεία την πώληση αυτών στους διακινητές, κατ’ εντολή του «αρχηγού» και του «υπαρχηγού».

Συγκατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση, είναι εννέα ακόμη άτομα, ανάμεσά τους τρεις έγκλειστοι φυλακών, με διάφορους ρόλους σε αυτή (μεταφορείς, εισπράκτορες, κλπ.), ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον 26 άτομα, τα οποία και αγόραζαν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της οργάνωσης. Όσον αφορά στον απότακτο αστυνομικό, είχε συλληφθεί το 2020 για ληστείες, γεγονός που τερμάτισε και την καριέρα του στο Σώμα.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, χρηματικό ποσό ύψους 5.600 ευρώ, ποσότητα κοκαΐνης, δύο αυτοκίνητα και οκτώ κινητά τηλέφωνα. Η συνολική διακινηθείσα ποσότητα κοκαΐνης, από την εγκληματική δράση της ομάδας το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα, εκτιμάται ότι υπερβαίνει το 1,5 κιλό, εκ των οποίων κατασχέθηκαν τα 950 γραμμάρια, ενώ το συνολικό οικονομικό όφελος της σπείρας εκτιμάται στις 95.000 ευρώ. Άπαντες οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This