Προφυλακιστέοι για τη δολοφονία της Γεωργίας ο σύντροφος της και ο 34χρονος φίλος του

Τι υποστήριξαν στις πολύωρες απολογίες τους

Must Read

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν, μετά τις πολύωρες απολογίες τους στον ανακριτή, οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου Γεωργίας Μουράτη στη Θεσσαλονίκη.

Τόσο ο 39χρονος σύντροφος του θύματος όσο και ο 34χρονος φίλος του διώκονται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, βίαιη διακοπή κύησης, ληστεία (όλες κατά συναυτουργία), όπως επίσης και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε αρχικά ο 34χρονος ο οποίος μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι δεν σκότωσε εκείνος την 41χρονη έγκυο, απλά βοήθησε τον σύντροφό της και φίλο του να μεταφέρουν τη σορό της.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο 39χρονος ήταν αυτός που έδεσε, φίμωσε και τελικά αφαίρεσε τη ζωή από την άτυχη Γεωργία. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι ο ίδιος συμφώνησε να συμμετέχει σε μια σκηνοθετημένη ληστεία σε βάρος της. Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο λόγος που τον οδήγησε να πάει να καταθέσει στην Αστυνομία ήταν η εγκυμοσύνη της 41χρονης, την οποία, όπως είπε, δεν γνώριζε και την έμαθε από το διαδίκτυο.

«Από αναζήτηση στο Διαδίκτυο έμαθα ότι η γυναίκα ήταν έγκυος. Αυτός ήταν ο λόγος που με ώθησε να πάω στις Αρχές να καταθέσω» ανέφερε σχετικά.

«Ήμουν εκεί για να την ακινητοποιήσουμε επειδή δέχτηκα την πρόταση του να κάνουμε μια ψεύτικη ληστεία χωρίς να πάθει τίποτα η κοπέλα. Όταν πήρε το μαχαίρι στα χέρια του, μου ζήτησε να φύγω. Βγήκα από την πολυκατοικία και περίμενα στο αυτοκίνητο. Τότε ήρθε και μου είπε ότι τη σκότωσε. Δέχθηκα να μεταφέρουμε τη σορό, γιατί φοβήθηκα ότι θα πάθω τα ίδια. Δεν γνώριζα τίποτα. Τα είχε προσχεδιάσει όλα ο 39χρονος. Φοβήθηκα για μένα και την οικογένειά μου. Αποδέχομαι ότι βοήθησα στη μεταφορά με το μπαούλο» υποστήριξε ο 34χρονος στην απολογοία του.

«Δεν είμαι εγώ στα βίντεο»

Από την πλευρά του ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας επιμένει ότι το μοιραίο βράδυ κοιμόταν και ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στο στυγερό έγκλημα που έχει συγκλονίσει τη χώρα. Αρνήθηκε το σύνολο των πράξεων για τις οποίες τον κατηγορούν και επιμένει ότι είναι αθώος. Ερωτηθείς για τα βίντεο ντοκουμέντο που δείχνουν τον ίδιο πριν την δολοφονία αλλά και μετά, απάντησε ότι στα συγκεκριμένα βίνταιο δεν απεικονίζεται ο ίδιος.

«Η Γεωργία ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που είχα στον κόσμο. Δεν πρόκειται να ομολογήσω κάτι που δεν έχω κάνει» φέρεται να είπε κατά την απολογία του. Όσον αφορά στο μοιραίο βράδυ όπου τελέστηκε το έγκλημα στο διαμέρισμά του στην Καλαμαριά ο 39χρονος ανέφερε πως είχε πάρει τρία χάπια και κοιμήθηκε.

«Εκείνο το βράδυ ήπια τρία υπνωτικά χάπια και δεν κατάλαβα τίποτα. Όταν ξύπνησα την άλλη μέρα το πρωί δεν την βρήκα δίπλα μου. Δεν είμαι αυτός που απεικονίζεται στα βίντεο» υποστήριξε ο 39χρονος σύντροφος του θύματος.

«Σίγουρα δεν είμαι εγώ αυτός, ίσως κάποιος άγνωστος συνεργός του 34χρονου», ήταν η απάντησή του σε ερώτηση για το υλικό από κάμερες ασφαλείας που εμφανίζει τον ίδιο και τον φίλου να μεταφέρουν το μπαούλο μέσα στο οποίο βρισκόταν το άψυχο σώμα της 41χρονης εγκύου.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This