Μεσολόγγι: «Σφίγγα» ο 50χρονος κρεοπώλης – «Εάν δεν ομολογήσει, ο Μπάμπης μπορεί να μη βρεθεί ποτέ»!

Πολλές οι αντιφάσεις στις καταθέσεις του, αλλά ο συλληφθείς επιμένει να αρνείται πως εμπλέκεται στην εξαφάνιση του 31χρονου

Must Read

Ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον  31χρονο Μπάμπη Κούτσικο, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από τις 4 Ιανουαρίου στο Μεσολόγγι, συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 18 Ιανουαρίου ως ο βασικός ύποπτος για την -όπως όλα δείχνουν- δολοφονία του.

Χθες βράδυ ο κατηγορούμενος κλήθηκε εκ νέου από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Μεσολογγίου, αλλά κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας κατάθεσής του δεν «λύγισε» ούτε στιγμή, παραμένοντας σταθερός στη δήλωσή του πως δεν έχει καμία σχέση με την εξαφάνιση του Μπάμπη. Ωστόσο, οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε, ήταν αρκετές για να τον εκθέσουν, με αποτέλεσμα να τού ασκηθεί σήμερα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κρεοπώλης ανέφερε στους αστυνομικούς ότι επέστρεψε απευθείας στο σπίτι του τη νύχτα που μετέφερε τον Μπάμπη στη διασταύρωση των ΤΕΙ, κάτι που, όμως, όπως φανέρωσαν πλάνα από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, δεν συνέβη. Επίσης, ο ίδιος δεν είχε αναφέρει ποτέ ότι είχε μιλήσει με τον 36χρονο φίλο του, πριν και μετά την εξαφάνιση, κάτι που αποδείχτηκε ότι έκανε, με τον 50χρονο να επαναλαμβάνει, ωστόσο, πως δεν θυμάται όσα έγιναν και ειπώθηκαν στις συνομιλίες τους.

Όσον αφορά δε στο κινητό του τηλέφωνο, ο 50χρονος είχε αναφέρει ότι δεν το είχε μαζί του τη νύχτα της εξαφάνισης του 31χρονου, αλλά στην πορεία διαπιστώθηκε το αντίθετο. Επίσης, αν και επικαλέστηκε ένα «κενό μνήμης» περίπου 50 λεπτών, από τη στιγμή που άφησε τον Μπάμπη στη διασταύρωση, στον κόμβο των ΤΕΙ Μεσολογγίου, μέχρι την ώρα που επέστρεψε σπίτι του, κατ’ αυτό το διάστημα διαπιστώθηκε πως αντάλλασσε μηνύματα και έκανε τηλεφωνικές κλήσεις, που φρόντισε, κατόπιν, να διαγράψει.

Όπως προέκυψε, εξάλλου, από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ο κρεοπώλης ήταν εκείνος που κάλεσε τον Μπάμπη για να συναντηθούν και όχι το αντίστροφο, όπως υποστήριξε αρχικά ο 50χρονος, ενώ όσον αφορά στη νύχτα της εξαφάνισης, με βάση το στίγμα των κινητού του, οι δυο τους βρίσκονταν στο ίδιο σημείο για αρκετή ώρα, με τον 50χρονο να μην μπορεί να δώσει κάποια πειστική εξήγηση για το συγκεκριμένο γεγονός.

Το χρέος των 17.000 ευρώ

Ο 50χρονος κρεοπώλης, γνωστός στην τοπική κοινωνία, φέρεται να έχει παραδεχτεί πως δανείστηκε χρήματα από τον αγνοούμενο για μια σειρά από υποχρεώσεις του. Ωστόσο υποστηρίζει ότι τού τα επέστρεψε, με τους στενούς συγγενείς του Μπάμπη να υποστηρίζουν ότι υπήρχε ένα χρέος της τάξης των 17.000 ευρώ, που ο 31χρονος ζητούσε επίμονα να του επιστραφούν το τελευταίο διάστημα.

Αυτό το χρέος των 17.000 ευρώ θεωρείται από την πρώτη στιγμή κομβικής σημασίας στις εξελίξεις της πολύκροτης υπόθεσης. Είχε επιστρέψει τα χρήματα ο 50χρονος; Για ποιο λόγο τηλεφώνησε ο ίδιος στον Μπάμπη, λίγες ώρες πριν συναντηθούν; Για ποιο λόγο την επομένη της εξαφάνισης πήρε το δρόμο για την Ορεινή Ναυπακτία; Τι κρύβουν οι αντιφάσεις που αποκαλύφθηκαν μετά από εξονυχιστική αστυνομική έρευνα;

Συν τοις άλλοις, συγχωριανοί του κρεοπώλη υποστηρίζουν πως ο 50χρονος ήταν «βίαιος, σκληρός και κακοποιητικός», με τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη να αναφέρει μιλώντας στο MEGA, πως συνήθιζε να φέρεται άσχημα στη δεύτερη σύζυγό του ακόμη και σε δημόσιους χώρους. Ο ίδιος τόνισε πως στην περιοχή όπου χάθηκαν τα ίχνη του Μπάμπη υπάρχουν βάλτοι και φράγματα, στα οποία μπορεί κανείς να κρύψει ακόμη και «ελέφαντα» και να μη βρεθεί ποτέ. «Εάν ο ίδιος δεν ομολογήσει που έχει κρύψει τον Μπάμπη, οι πιθανότητες να μη βρεθεί είναι σημαντικές και να έχουμε μία νέα περίπτωση Άλεξ», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν ομολόγησε τίποτα ο 50χρονος»

Μέσα στην ημέρα οι αστυνομικοί κάλεσαν την οικογένεια του 31χρονου, προκειμένου να τούς ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στο θρίλερ της εξαφάνισής του, για για τη σύλληψή και το τι ειπώθηκε στη συμπληρωματική κατάθεση του 50χρονου, καθώς και για τυχόν πρόσωπα που θα παρουσιαστούν για κατάθεση στο επόμενο διάστημα.

«Η ενημέρωση ήταν ουσιαστικά ότι δεν ομολόγησε ο 50χρονος για το που είναι ο Μπάμπης», είπε στο MEGA η Χριστίνα, αδερφή του 31χρονου αγνοούμενου και πρόσθεσε: «Από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα το μεσημέρι που ήταν στην Ασφάλεια Μεσολογγίου δεν ομολόγησε τίποτα, οπότε είναι σκληρός. Ενώ περιμέναμε όλοι να βγει, τον έβγαλαν από πίσω, δεν ξέρω. Δεν τον είδαμε, ούτε στα δικαστήρια τον είδα εγώ προσωπικά. Δεν είχα οπτική επαφή μαζί του». Όπως είπε η ίδια, αναμένει μέσα στις επόμενες ημέρες να λάβει στα χέρια της τη δικογραφία για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This