«Βγαίνει μπροστά» ο Μητροπολίτης Γαβριήλ: «Βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικογένειας»

Must Read

* UPDATE: Η αναφορά στο παρακάτω βίντεο (στο 2:50) του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας περί δημοψηφίσματος στην Ελβετία την Κυριακή 21/1/24, δεν ισχύει. Στην Ελβετία, η ισότητα των ομόφυλων ζευγαριών απέναντι στον γάμο έχει τεθεί νομικά σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2022, ύστερα από δημοψήφισμα που έλαβε χώρα στις 26 Σεπτεμβρίου 2021.

Στην εκπομπή «Τώρα μαζί» του Open μίλησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ, για το επερχόμενο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που θα αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια και που έχει προκαλέσει θύελλα πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων.

Για μία ακόμη φορά ο Σεβασμιότατος με ξεκάθαρο και σαφή λόγο τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι η Εκκλησία και το σύνολο της Ιεραρχίας είναι «απέναντι» σε αυτό το νομοσχέδιο, επισημαίνοντας μάλιστα, ότι πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο «θα συγκλονίσει συθέμελα το θεμέλιο της ελληνικής οικογένειας. Θα είναι βόμβα στα θεμέλιά της».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ.Γαβριήλ σχολίασε την αναφορά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σε δημοψήφισμα, αναφέροντας το γενικότερο πλαίσιο και φέρνοντας μάλιστα και παράδειγμα:

«Εδώ μιλάμε για ένα θέμα που άπτεται ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέσα σε αυτά είναι και η θρησκευτική ελευθερία… Είναι ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και μέσα σε αυτό πρέπει να βάλετε τη διάθεση της Εκκλησίας να προασπίσει αυτό το οποίο ξεκάθαρα ο ελληνικός λαός θέλει, το πρότυπο του πατέρα και της μητέρας. Ένας οικογενειακός δεσμός μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ ανδρός και γυναικός. Όπως η φύση ορίζει, όπως η Εκκλησία μας ορίζει…»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This