Κινητές Ιατρικές Μονάδες: Κλείνουν δέκα χρόνια αποστολών – Δωρεάν εξετάσεις στην Αμοργό

Έχουν πραγματοποιηθεί 161 αποστολές και έχουν εξεταστεί 53.081 κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών

Must Read

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την έναρξη της δράσης των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ), που πηγαίνουν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας για να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους τους. Πρόκειται για μία ενέργη μείζονος από την οποία έχουν επωφεληθεί χιλιάδες άνθρωποι. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως έχουν πραγματοποιηθεί 161 αποστολές, από το Καστελόριζο μέχρι τους Προμάχους και έχουν εξεταστεί 53.081 κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας.

Η πρώτη αποστολή έγινε τον Ιανουάριο του 2014, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος. Αυτές τις ημέρες, η ξεχωριστή αυτή επέτειος γιορτάζεται με μία ανοιχτή για όλους εκδήλωση στην Αμοργό, από τις 26-29 Ιανουαρίου.

Ως εκ τούτου, οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε διαγνωστικές και προληπτικές εξετάσεις (μαστογραφία, καρδιογράφημα, μέτρηση οστικής πυκνότητας). Ακόμη, θα έχουν την δυνατότητα να υποβληθούν σε χειρουργική, οφθαλμιατρική και οδοντιατρική εξέταση, να παρακολουθήσουν ομιλίες που θα διεξαχθούν για θέματα δημοσίας υγείας. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν επίσης συμβουλευτικές συνεδρίες για τους γονείς με θέμα τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων αλλά και σχολικού προσανατολισμού για μαθητές λυκείου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία ακόμα να απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς και mini πρωτάθλημα μπάσκετ. Μπορούν, τέλος, εφ’ όσον το επιθυμούν, να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες, όπως yoga, μαθήματα πρώτων βοηθειών, πεζοπορία κ.ά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This