Δολοφονία Μπάμπη: Ο Echo «έβαλε τα γυαλιά» στις πολυπρόσωπες ομάδες ερευνών

Must Read

Αυτό που δεν κατάφεραν τόσες ημέρες όλοι εκείνοι που αναζητούσαν εναγωνίως τον Μπάμπη Κούτσικο στο Μεσολόγγι, το κατάφερε σήμερα ένας σκύλος, ο οποίος ήταν, ουσιαστικά, εκείνος που εντόπισε τη σορό του «θαμμένη» σε βαλτώδη περιοχή της λιμνοθάλασσας.

Πρόκειται για έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο που ακούει στο όνομα «Echo» (ηχώ), ο οποίος και ανήκει στην ομάδα Anubis Coldcase K9 Team που ιδρύθηκε το 2022 και αναλαμβάνει απαιτητικές αποστολές αναζήτησης και εντοπισμού σε ποικίλες περιβαλλοντικές συνθήκες, παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία, με ανάρτησή της στα social media, έσπευσε να συγχαρεί την ομάδα για την επιτυχία της, εκφράζοντας, παράλληλα, τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του 31χρονου, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Echo, τονίζοντας πως σκοπεύει να τον βραβεύσει.

«Τιμή και δόξα στον μοναδικό στην Ελλάδα σκύλο Μαλινουά- ανιχνευτή DNA και τον ορκωτό εκπαιδευτή του από τη Θεσσαλονίκη, της Ομάδας Anubis K9P, για τον εντοπισμό της σωρού του δολοφονημένου 31χρονου Μπάμπη, στο Μεσολόγγι μέσα σε άκρως δύσκολες συνθήκες βαλτώδους περιοχής. Ένας σκύλος ξεπέρασε σε δυνατότητες 20ημερων ερευνών, όλες τις σχετικές ανιχνευτικές ανθρώπινες έρευνες, τεχνολογίες, ομάδες κλπ. Η Ελληνική Φιλοζωική θα τιμήσει σε πρώτη ευκαιρία απονομής βραβείων, δεόντως τον σκύλο ανιχνευτή, τον επικεφαλής εκπαιδευτή του και της εθελοντικής Ομάδας του. Συγχαρητήρια και στους δύο μοναδικούς. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου θύματος», αναφέρει στην ανάρτησή της η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This