Μεγάλη κομπίνα με κωδικούς e-banking στην Βόρεια Ελλάδα

Ιστοσελίδα-παγίδα

Must Read

Εξιχνιάστηκε μεγάλη απάτη στην Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Φλώρινα με θύμα μία γυναίκα.

Η ίδια, έκανε το λάθος να απαντήσει σε ένα από τα μηνύματα που δεχόταν με καταιγισμό στο e-mail της -για τραπεζικές συναλλαγές- και κατοχύρωσε τους κωδικούς ασφαλείας του e-banking σε ιστοσελίδα-παγίδα!

Το ακόμη πιο αξιοσημείωτο είναι πως από τον περασμένο Οκτώβριο, σταδιακά, η 33χρονη είδε τον τραπεζικό της λογαριασμό να αδειάζει στην κυριολεξία, συστηματικά και σταθερά!

Ο 53χρονος που είχε «ψαρέψει στα θολά νερά του διαδικτύου», όπως συνηθίζεται να λέγεται σε ανάλογες περιπτώσεις, αποδείχτηκε «ερασιτέχνης», καθώς οι ύποπτες κινήσεις τοθ πρόδωσαν τις παράνομες ενέργειές του. Η αστυνομία ανακάλυψε γρήγορα τα (διαδικτυακά) του ίχνη και τον εντόπισε στις πρώτες τρεις μεταφορές (1.000 ευρώ συνολικά) που πραγματοποίησε προς τον δικό του τραπεζικό του λογαριασμό, πριν προλάβει να συνεχίσει το «έργο» του. Το θέμα είναι πώς κατάφερε να στήσει όλη αυτή την απάτη. Σε βάρος του, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή και υποβλήθηκε ήδη προς την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Αναφορικά με το συμβάν, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, υπενθύμισε ορισμένες χρήσιμες και χρηστικές συμβουλές προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών εξαπάτησης, όπως: «Να μην απαντάτε στα μηνύματα, να μην επιλέγετε τους προτεινόμενους συνδέσμους (links), να μην καταχωρείτε και να μην στέλνετε προσωπικά δεδομένα και προσωπικά στοιχεία, όπως κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς καρτών κλπ, και να ενημερώνετε πάντα και άμεσα τις αστυνομικές αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This