Ο εντοπισμός του αγνοούμενου στην Ηλεία η νέα αποστολή του σκύλου που βρήκε τον Μπάμπη

Must Read

Στην Ηλεία μεταβαίνει ο Echo, ο σκύλος που βρήκε τη σορό του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, με αποστολή τον εντοπισμό του 45χρονου Νίκου, του άνδρα που αγνοείται μετά την παράσυρση του αυτοκινήτου του από ορμητικό χείμαρρο, το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στον πατρινό ιστότοπο thebest.gr ο χειριστής του βελγικού ποιμενικού της Ομάδας Anubis Coldcase K9 Team, Βαγγέλης Αλεξανδρής, αύριο τα ξημερώματα θα αναχωρήσουν για το Πλουτοχώρι Ηλείας, προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου, ο οποίος παρασύρθηκε με το όχημά του από χείμαρρο στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. «Χθες αναλάβαμε τρεις καινούργιες υποθέσεις. Τα ξημερώματα θα αναχωρήσουμε για την Ηλεία και το Πλουτοχώριο, όπου αγνοείται ένας συμπολίτης μας, που έπεσε με όχημα σε ένα ρέμα. Αγνοείται εδώ και 11 μέρες. Στην συνέχεια έχουμε μία υπόθεση στην Πρέβεζα και μία στην Αθήνα», είπε ο κος Αλεξανδρής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο Echo, ο βελγικός ποιμενικός της Ομάδας Anubis Coldcase K9 Team που εντόπισε τη σορό του Μπάμπη

Ο ίδιος αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο πώς έφτασαν στον εντοπισμό του 31χρονου θύματος δολοφονίας. «Παρουσιάστηκα στην ανακρίτρια όπου και ορκίστηκα το Σάββατο. Την Κυριακή επιχειρήσαμε για πρώτη φορά, όμως οι συνθήκες ήταν πολύ άσχημες. Είχαμε σημάδια σε ένα συγκεκριμένο σημείο από εκείνη την ημέρα και τη Δευτέρα εξιχνιάστηκε η υπόθεση. Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι θα βρούμε τον Μπάμπη. Ήταν ξεκάθαρο, γιατί η συνεργασία με την αστυνομία ήταν άψογη. Μου έδωσαν τμήμα της δικογραφίας που μας βοήθησε σε σχέση με την τοποθεσία. Αναλύσαμε τις πληροφορίες, κάναμε το δικό μας πλάνο και μετά από αυτή την διαδικασία εντοπίσαμε γρήγορα τον αγνοούμενο. Η έρευνα με τον σκύλο κράτησε συνολικά έξι ώρες και 42 λεπτά. Ο υπόλοιπος χρόνος ήταν η διαδικασία ανάλυσης των πληροφοριών», εξηγεί.

«Συνήθως εξιχνιάζουμε τις υποθέσεις μέσα σε 48 ώρες. Είναι ένα στοίχημα που βάζουμε. Ανησυχούμε όταν η υπόθεση δε λύνεται μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, μας δείχνει ότι κάτι σημαντικό και επικίνδυνο έχει γίνει», είπε, αναφερόμενος στο πόσος χρόνος χρειάζεται συνήθως μέχρι τη λύση μίας υπόθεσης, ενώ όσον αφορά στο ποια χαρακτηριστικά πρέπει να διαθέτει ένας σκύλος-«ερευνητής», ο Βαγγέλης Αλεξανδρής δήλωσε τα εξής: «Έχω συνεργαστεί περίπου με 10 σκύλους μέσα σε χρονικό διάστημα 18 χρόνων. Πρέπει ο σκύλος να ακολουθεί καθημερινά ένα πρόγαμά, πρέπει να εξασκείται, να είναι στο σωστό σωματικό βάρος, να τρέφεται σωστά, να έχει περάσει όλα τα τεστ αντιληπτικότητας, να έχουν αποτυπωθεί και να έχουν περάσει στο μυαλό του οι οσμές, να είναι ξεκάθαρες. Αν υπάρχουν αυτά, ο σκύλος αποκλείεται να κάνει λάθος».

Όσον αφορά, εξάλλου, ειδικά στη σχέση του με τον Echo, ανέφερε τα ακόλουθα: «Με τον Echo είμαστε μαζί τρεισήμισι χρόνια. Του έδωσα το όνομα που είχα δώσει και σε έναν σκύλο που ήμασταν παλιότερα μαζί και ήθελα να το συνεχίσω. Ο σκύλος δουλεύει για τον χειριστή του και για κανέναν άλλον. Το να έχει ένας σκύλος δύο ή τρεις χειριστές δεν είναι σοβαρό. Από τα αρχαία χρονιά ο χειριστής και ο σκύλος είναι ένα. Όταν επεμβαίνουν κι άλλοι, μετά ο σκύλος αρχίζει να κάνει επιλογές και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι 100% αποτελεσματικός».

Θυμίζουμε πως ο 45χρονος παραμένει αγνοούμενος από το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με τη Γεωργία, την 38χρονη αρραβωνιαστικιά του, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου. Η άτυχη κοπέλα εντοπίστηκε νεκρή την επόμενη ημέρα μέσα στο αυτοκίνητό τους, το οποίο βρέθηκε θαμμένο στις λάσπες και τα νερά, σε απόσταση περίπου 1.500 μέτρων από το σημείο όπου παρασύρθηκε. Στις έρευνες που πραγματοποιούνται μετέχουν συνολικά 22 πυροσβέστες από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ηλείας, από την 6η ΕΜΟΔΕ και από την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας, μαζί με δύο σωστικές λέμβους και οκτώ οχήματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This