Ψηφιακά οι εξετάσεις στα ΑΕΙ λόγω των καταλήψεων – Η εγκύκλιος στις Συγκλήτους

Zήτησε έκτακτη σύνοδο πρυτάνεων στις 29 Ιανουαρίου

Must Read

Υπό τον φόβο να χαθεί η τρέχουσα Εξεταστική στα ΑΕΙ από τις συνεχιζόμενες καταλήψεις των φοιτητών, που διαμαρτύρονται για την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την διεξαγωγή των εξετάσεων ψηφιακά και εξ αποστάσεως.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης απέστειλε σχετική εγκύκλιο προς τις Συγκλήτους των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, στην οποία ζητά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διεξαχθεί η αξιολόγηση των φοιτητών με ηλεκτρονικά μέσα.

«Λαμβάνοντας τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα εφαρμογής της εξεταστικής διαδικασίας με μεθόδους σύγχρονης εξ αποστάσεως αξιολόγησης, ώστε να διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα όσων συμμετέχουν στην διαδικασία των εξετάσεων, καθώς και το αδιάβλητο της διαδικασίας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας.

Επιπροσθέτως, ο κ. Πιερρακάκης ζήτησε έκτακτη σύνοδο πρυτάνεων στις 29 Ιανουαρίου, προκειμένου να συζητηθεί το ζἠτημα και να εξεταστούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για εξετάσεις εξ αποστάσεως.

Δείτε την εγκύκλιο

egkyklios

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This