Μ. Παγώνη για ιλαρά: «Αρκετοί έκαναν μόνο τη μία δόση κι έτσι δεν καλύπτεται η προστασία»

«Τα παιδάκια να πάνε να εμβολιαστούν με οδηγίες από παιδιάτρους»

Must Read

Τεράστια ανησυχία έχει προκαλέσει στην διεθνή επιστημονική κοινότητα η έξαρση των κρουσμάτων της ιλαρά. Όπως τονίζει σε σχετική έκθεση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η Ευρώπη βλέπει τα περιστατικά να αυξάνονται συστηματικά, με την ασθένεια να επανεμφανίζεται σε τέσσερις χώρες, ανάμεσά τους το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, όπου θεωρείτο ως τώρα πως είχε εξαλειφθεί. Παράλληλα, απευθύνει έκκληση να ενταθούν οι εκστρατείες εμβολιασμού.

«Η ιλαρά είναι μία ιογενής λοίμωξη. Τώρα τι έγινε στην Ευρώπη και από το 2022 και μετά φτάσαμε από 914 περιστατικά στα 30.000 το 2023, τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά. Το εμβόλιο της ιλαράς είναι δύο δόσεις. Το διάστημα αυτό, αρκετοί γονείς έκαναν μόνο τη μία δόση και έτσι δεν καλύπτεται η προστασία», είπε αρχικά μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη και συνέχισε:

«Μετά αυτό εξαπλώθηκε. Τα παιδάκια τώρα πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν με οδηγίες από παιδιάτρους. Δεν ανησυχεί τόσο η ιλαρά αλλά οι επιπλοκές της ιλαράς ο είναι η μηνιγγίτιδα, η εγκεφαλίτιδα και η πνευμονία».

«Συνεχίζονται οι ιώσεις στα παιδάκια»

Η ίδια έκανε λόγο και για τα περιστατικά κορωνοϊού και γρίπης, εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες. «Ο κορωνοϊός είναι σε ύφεση, οι ιώσεις συνεχίζουν, η γρίπη συνεχίζει. Αυτό θα πάει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία», σημείωσε και κατέληξε τονίζοντας:

«Το θέμα είναι ότι χρειάζεται προσοχή, οι μεγάλοι σε ηλικία με υποκείμενα νοσήματα πρέπει να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό. Και τα παιδάκια και έχουν δοθεί οδηγίες. Συνεχίζονται οι ιώσεις στα παιδάκια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This