Έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων των πανεπιστημίων για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Άδωνις Γεωργιάδης απείλησε με κόψιμο της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων...

Must Read

Με πολλά να είναι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που εξακολουθούν να τελούν υπό κατάληψη, οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα, 29/1, έκτακτη σύνοδο προκειμένου να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εξετάσεων, ώστε να μην «χαθεί» το εξάμηνο.

Η δυνατότητα αυτές να γίνουν εξ αποστάσεως, όπως έχει προτείνει με εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας, είναι το βασικό θέμα που θα τεθεί υπό συζήτηση, ενώ, αναγκαστικά, θα ληφθεί υπόψη και ο εκβιασμός της κυβέρνησης μέσω του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος απείλησε με κόψιμο της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων, εάν δεν προχωρήσει το θέμα της ηλεκτρονικής διαδικασίας των εξετάσεων στις σχολές και παράλληλα συνεχιστούν οι καταλήψεις.

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος θα παρέμβει στη σύνοδο εξ αποστάσεως, αναμένεται να αναφερθεί επίσης στη χρηματοδότηση της ανώτατης εκπαίδευσης και τους προϋπολογισμούς των πανεπιστημίων, καθώς και στη θεσμική τους απελευθέρωση από το κράτος. Σύμφωνα με το υπουργείο, οι εξ αποστάσεως εξετάσεις είναι ο μοναδικός τρόπος για να μην χαθεί η εξεταστική περίοδος, ενώ, για να άρει τις οποίες επιφυλάξεις των πρυτάνεων, ο υπουργός Παιδείας θα καταθέσει σειρά από προτάσεις τεχνικού τύπου που, όπως επισημαίνεται, θα διασφαλίσουν τη διαδικασία.

Τι προβλέπει ο νόμος

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, οι ηλεκτρονικές εξετάσεις προβλέπονται ρητά όταν είναι αδύνατη η διά ζώσης διεξαγωγή της αξιολόγησης των φοιτητών ή η χρήση των υποδομών του ΑΕΙ για τη διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας. Ωστόσο, ο νόμος προβλέπει ότι την απόφαση λαμβάνουν οι αρχές των ιδρυμάτων, όπως επιβάλλει το αυτοδιοίκητο.

Από την πλευρά τους, πάντως, οι φοιτητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση  Μητσοτάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, πιστοποιώντας πως οι μεγάλες πορείες που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε ολόκληρη τη χώρα ήταν μόνο η αρχή.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This