Συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες: «Έχετε σχέδιο ή να γίνουμε γκαρσόνια και να φύγουμε στη Γερμανία;»

Ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα - «Σταθήκαμε στο μέτρο του δυνατού κοντά στους αγρότες» λέει ο Μητσοτάκης

Must Read

Με αγρότες που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις προχωρώντας σε μπλόκα, διαμαρτυρόμενοι για τα ψίχουλα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους πλημμυροπαθείς της κακοκαιρίας «Daniel», συναντήθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βόνιτσα,μετά τα εγκαίνια του οδικού άξονα Άκτιο- Αμβρακία.

Οι αγρότες έβγαλαν στους δρόμους τα τρακτέρ και ετοιμάζουν συλλαλητήρια ζητώντας  να ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων τους.

Κατά την συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, ο οποίος για πρώτη φορά φέτος δέχτηκε να ακούσει τα προβλήματα των αγροτών, τόνισαν ότι παραμένουν στα μπλόκα γιατί πρόκειται για θέμα επιβίωσης, ενώ τον ρώτησαν αν υπάρχει σχέδιο από πλευράς της κυβέρνησης, διαφορετικά θα αναγκαστούν να γίνουν γκαρσόνια ή να φύγουν μετανάστες στη Γερμανία.




«Τα αιτήματα επιβίωσης έχουν φτάσει και σε εσάς και στο υπουργείο. Όλος ο κόσμος στη χώρα μας, όλος αγροτικός κόσμος στη χώρα και όχι μόνο είναι ανάστατος. Το ζήτημα της ακρίβειας που μας τσακίζει όλους αλλά ιδιαίτερα εμάς τους αγρότες που καταλαβαίνουμε πολύ καλά πόσο φεύγει ένα προϊόν από το χωράφι για να καταναλωθεί μέσα σε μία ημέρα ή σε δύο, σε (σ.σ. τιμή) πέντε με δέκα φορές παραπάνω» τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης στο τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αναφέρθηκε στα δυσβάσταχτα κόστη: «Είναι τεράστιο το κόστος παραγωγής. Αγροτικό πετρέλαιο αφορολόγητο δεν υπάρχει. Τα μέσα και τα εφόδια πανάκριβα. Όταν η χώρα μας δεν παράγει γάλα και οι γαλακτοβιομήχανοι μειώνουν  τις τιμές σήμερα στο γάλα κάτι γίνεται. Υπάρχουν προφανώς αθρόες εισαγωγές, υπάρχουν άλλα πράγματα στη μέση. Ζητάμε άμεσα η κυβέρνηση να πάρει μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα» ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Οι αγρότες δίνουν πραγματικά έναν αγώνα επιβίωσής. Η χώρα χωρίς πρωτογενή τομέα, ισχυρούς αγρότες βιώσιμα νοικοκυριά δεν θα λέγεται χώρα πλέον. Να μας πείτε και εσείς ποιο είναι το σχέδιο, αν υπάρχει σχέδιο να κάνουμε και εμείς κουμάντο ή να γίνουμε γκαρσόνια ή να φύγουμε για τη Γερμανία».




Σε απάντησή του ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε ούτε θα φύγετε στη Γερμανία. Για μένα η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Ξέρω τα προβλήματα, τα γνωρίζω από πρώτο χέρι. Γνωρίζετε ότι αυτά τα δύσκολα 4 χρόνια η κυβέρνηση στάθηκε στο μέτρο του δυνατού κοντά στους αγρότες, με μείωση της φορολόγησης με στήριξη του ΕΛΓΑ με αποζημιώσεις 1 δισ. ευρώ, με μείωση του ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές όπου μπορούσαμε να παρέμβουμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε μεταξύ άλλων σύμφωνα με το ΑΠΕ: «Είμαστε ανοικτοί σε ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαστε εδώ για να τα συζητήσουμε και στο μέτρο του εφικτού, να κάνουμε το καλύτερο», διαβεβαίωσε υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στον Πρωτογενή Τομέα: «Όσο καλύτερα πηγαίνει η οικονομία της χώρας τόσο περισσότερους πόρους θα έχουμε για να στηρίξουμε τον Πρωτογενή Τομέα» είπε και έφερε ως παράδειγμα ανέφερε την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης πέρυσι.

Δείτε επίσης:

Στις επάλξεις οι αγρότες παρά τις εξαγγελίες: Δυναμώνουν τα μπλόκα και οδεύουν ολοταχώς προς… Agrotica!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This