Όλα στον αέρα στην εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ!

Τρύπια δικoγραφία! Οχι μόνο δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη στον φερόμενο «συμβολαιογράφο» θανάτου, αλλά εδώ και έναν μήνα είναι εκτός των φυλακών!

Must Read

Μπάζει η δικογραφία της δολοφονίας Καραϊβάζ. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», στον αέρα τινάζεται η δικογραφία με τα δύο προφυλακισμένα αδέλφια που κατηγορούνται ότι σκότωσαν ως «παραγγελιοδόχοι εκτελεστές» 53χρονου νονού της νύχτας τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021 στον Αλιμο!

  • Από τον
    Βασίλη Χήτο

Η σύλληψη εξελίσσεται σε φιάσκο, γιατί, εκτός των άλλων, τώρα λείπει και το κίνητρο των πληρωμένων δολοφόνων! Στον φερόμενο ως «ηθικό αυτουργό» νονό (το παρατσούκλι του στον κόσμο της Greek Mafia παραπέμπει σε… φυτό), που «φωτογράφιζε» στις 26/4/2023 κατά την εξιχνίαση (;) το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και τον οποίο κατονόμαζε στο διαβιβαστικό, όχι μόνο δεν έχει ασκηθεί μέχρι σήμερα καμία ποινική δίωξη, αλλά εδώ και έναν μήνα ο ίδιος βρίσκεται εκτός των τειχών των φυλακών!

δολοφονία Καραϊβάζ

Το πρώτο δικαστήριο

Ο 53χρονος νονός είχε βρεθεί ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015 στις φυλακές για παροχή προστασίας στα μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, ενώ στο πρώτο δικαστήριο, και αφού είχε ήδη μεσολαβήσει η δολοφονία του δημοσιογράφου, εισέπραξε ως νονός της νύχτας τη βαριά ποινή των 30 ετών και έξι μηνών, χωρίς να εμπεριέχεται στη δικογραφία κάποιος, έστω, ξυλοδαρμός εκβιαζόμενου καταστηματάρχη που να δικαιολογεί -ως είθισται- τέτοια μεγάλη καταδίκη. Στο Εφετείο όμως, που ολοκληρώθηκε μόλις πριν από 1,5 μήνα, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, η ποινή του 53χρονου αρχινονού έπεσε στα πεντέμισι χρόνια, με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί.

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία Καραϊβάζ, τον Απρίλιο του 2023, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών με τυμπανοκρουσίες και υπό το βάρος εσωτερικών τριβών που είχαν ξεσπάσει και σε πολιτικό επίπεδο ανακοίνωσε τη σύλληψη των δύο αδελφών από το Κερατσίνι, ηλικίας 48 και 40 ετών.

 

Στο διαβιβαστικό όμως αφηνόταν ξεκάθαρα να εννοηθεί πως ο 53χρονος, «σημαίνον πρόσωπο» της Greek Mafia, είναι ο μόνος που είχε λόγο να συντάξει το «συμβόλαιο θανάτου», επειδή θεωρούσε πως βρέθηκε στις φυλακές για προστασία «εξαιτίας καταγγελίας του δημοσιογράφου». Από τις δεκάδες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες στο μακρινό 2015, που είναι στη διάθεση της «Espesso» ξεχωρίζουν ασφαλώς εκείνες που αφορούν τον δημοσιογράφο.

Ο 38χρονος υπαρχηγός με τα παρατσούκλια «Μαύρος» ή «Γύφτος», που έπεσε νεκρός (28/12/2020) σε ενέδρα στην Ηλιούπολη

Το «αυτί» του «κοριού»

Ο «κοριός» καταγράφει άνθρωπο της νύχτας με το παρατσούκλι «Μαύρος» να ενημερώνει προκαταβολικά τον 53χρονο νονό στις 11/10/2015 και να του μεταφέρει την πληροφορία ότι αιτία της έρευνας σε βάρος τους είναι η «καταγγελία του δημοσιογράφου Καραϊβάζ και ότι οι διωκτικές Αρχές παρακολουθούν το κινητό του, το οποίο όμως ήταν απενεργοποιημένο». Ο νονός, μιλώντας του συνθηματικά, του ζήτησε να αλλάξει τηλεφωνική σύνδεση.

Στην υπ’ αριθμόν 1910 καταγεγραμμένη συνομιλία του «Μαύρου» με τον «νονό» στις 11/10/2015 (ώρα 16.03) αναφέρονται τα εξής:

Μαύρος: Ελα, γιατί μου τελείωσε το what’s up. Να σου πω…
Νονός: Το what’s up. Για πες…
Μαύρος: Εεε, Καραϊβάζ σού λέει κάτι;
Νονός: Είναι δημοσιογράφος;
Μαύρος: Ναι.
Νονός: Ναι, Καραϊβάζης…
Μαύρος: Ναι, ναι.
Νονός: Ναι, ναι.
Μαύρος: Από εκεί έχει γίνει η μ@λ@κί@, θα σου πω από κοντά.
Νονός: Από εκεί έχει γίνει;
Μαύρος: Ναι, αυτός την έκανε…
Νονός: Αυτός, είσαι σίγουρος γι’ αυτό;
Μαύρος: Εκατό τοις εκατό και αύριο θα μου δώσουνε και το τηλέφωνο το οποίο έδωσε για να σου κάνουν άρση…
Νονός: Εντάξει, αύριο για να το κοιτάξουνε, δηλαδή ποιο τηλέφωνο μας έχει δώσει, δηλαδή;
Μαύρος: Ναι, έδωσε το δικό σου, δικό σου έδωσε, το οποίο είναι κλειστό.
Νονός: Ναι.
Μαύρος: Δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ.
Νονός: Ναι.
Μαύρος: Το κοιτάξανε, το κοιτάξανε για 20 μέρες.
Νονός: Ναι.
Μαύρος: Και πήγε αυτός ο ίδιος και είπε κάποια πράγματα.
Νονός: Καλώς… Εεε, αύριο όταν θα βρεις το μηχανάκι, να πάμε για καφέ.
Μαύρος: Ναι, ωραία.
Μάλιστα, τρεις μέρες πριν, στις 8/10/2015, είχε προηγηθεί άλλη συνομιλία μεταξύ των δύο κακοποιών που αφορούσε -κατά τους εμπλεκομένους- τον «ρόλο» Καραϊβάζ. Κάτι όμως, όπως φαίνεται απ’ τα λόγια τους, απασχολούσε ήδη σοβαρά τη συμμορία των εκβιαστών.

Συγκεκριμένα, στην υπ’ αριθμόν 1.908 καταγεγραμμένη συνομιλία αναφέρονται τα εξής: «…Ακολούθως την 8/10/2015 ο “Μαύρος” και ο “νονός” επανέρχονται στο θέμα αυτό με νεότερες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες τελικώς γίνεται έρευνα εις βάρος τους κατόπιν καταγγελίας, αλλά δεν είναι σοβαρή, σύμφωνα με την πηγή του μπράβου. Οπως αφήνεται να εννοηθεί, ο “Μαύρος” είχε ως “πηγή” αστυνομικό της ΓΑΔΑ που πήγε στη Δίωξη Εκβιαστών και ρώτησε για το “βάθος” της έρευνας σε βάρος τους».

Στις 8/10/2015 (ώρα 20.18) πραγματοποιείται νέα συνομιλία μεταξύ των δύο «πρωταγωνιστών» της έρευνας.

Μαύρος: Τώρα με πήρε ο φίλος μου, πήγε ρώτησε…
Νονός: Ναι.
Μαύρος: Οντως λέει έχει γίνει ένα μαγειρείο.
Νονός: Ναι.
Μαύρος: Αλλά δεν είναι τίποτα, λέει, δεν είναι από τα μαγειρεία που κάνουνε, μου λέει, οι άλλοι. Θα σου πω, μου λέει, από κοντά αύριο ακριβώς.
Νονός: Καλώς…
Μαύρος: Αλλά όντως υπήρχε κάτι.
Νονός: Εντάξει, εντάξει, έγινε.

Στο μέσο της πρώτης δίκης όμως για την «προστασία» έρχεται (28/12/2020) η ανεξιχνίαστη ανθρωποκτονία στην Ηλιούπολη του «Μαύρου» που φέρεται ότι ήταν ο «υπασπιστής» του 53χρονου νονού. Και δεν είναι τυχαίο πως ο κ. Σταύρος Γεωργίου, συνήγορος ενός άλλου κατηγορουμένου, και εκείνου ως μπράβου στην ίδια δικογραφία, ανέφερε στο τελευταίο δευτεροβάθμιο δικαστήριο: «Οι συνθήκες για τη βαριά πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση ήταν… περίεργες, καθώς μεσολάβησαν η δολοφονία του κατηγορούμενου ως “Μαύρου”, αλλά και η ενέδρα κατά του δημοσιογράφου Γ. Καραϊβάζ, αφού τα ονόματά τους εμπεριέχονται αναλυτικά στις επίμαχες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των διωκτικών Αρχών». Η «Espesso» επικοινώνησε με τον κ. Γεωργίου, ο οποίος μας επιβεβαίωσε όσα επακριβώς ανέφερε στο ακροατήριο, συμπληρώνοντας μάλιστα: «Δεν μπορούσα και δεν μπορώ αλλιώς να εξηγήσω τις τόσες βαριές ποινές που επιβλήθηκαν στο πρώτο δικαστήριο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This