Διευθυντής ΟΑΚΑ για στέγαστρο Καλατράβα: «Εκτιμώ πως οι εργασίες θα τελειώσουν ως το καλοκαίρι»

Must Read

Αισιόδοξος σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο στέγαστρο Καλατράβα εμφανίστηκε ο διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο οποίος εκτιμά πως οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί ως το καλοκαίρι του 2024.

Ο Γενικός Συντονιστής του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης», επιβεβαίωσε πως τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο στέγαστρο και πως πρόκειται μάλιστα να ενταντικοποιηθούν από την στιγμή που το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) ανακοινώσει το πόρισμα του για την ασφάλεια και στατικότητα του Σταδίου.

«Αν και ακόμα δεν έχουμε στα χέρια μας το πόρισμα του ΤΤΕ εκτιμώ πως όλα πηγαίνουν με βάση τα χρονοδιαγράμματα. Δεν χρειάζεται να αναπαραγάγουμε υπερβολική ανησυχία αλλά ούτε και υπάρχει εφησυχασμός. Εργαζόμαστε πυρετωδώς και δεν χάνουμε ούτε ώρα από το χρόνο που έχουμε στη διάθεση μας. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήδη ξεκινήσαμε πρόδρομες εργασίες συντήρησης στα πολυκαρμπονικά πάνελ του στέγαστρου του ΟΑΚΑ», ανέφερε αρχικά ο Κωνσταντίνος Χαλιωρής και συνέχισε:

«Είναι εργασίες που θα πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε, θα τις προβλέπει το πόρισμα του ΤΕΕ και για να μην χάνουμε χρόνο ξεκινήσαμε τις εργασίες. Γενικά, για ότι είμαστε σίγουροι πως πρέπει να γίνει θα γίνει και πολύ νωρίτερα από την έκδοση του πορίσματος».

«Τώρα όλα τα κτίρια θα έχουν φάκελο και κανονισμό»

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως σε καθημερινή βάση εκτελούνται εργασίες και έλεγχοι στατικότητας. «Οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί και σύμφωνα με τις πολύ αυστηρές προδιαγραφές στατικότητας που ισχύουν σήμερα εν έτη 2024 και οι οποίοι δεν ίσχυαν την περίοδο που φτιάχτηκε το στέγαστρο και όλο το ΟΑΚΑ, δηλαδή, πριν από 20 χρόνια. Αυτό δε σημαίνει πως το στέγαστρο είναι ακατάλληλο», εξήγησε και πρόσθεσε:

«Ως υπεύθυνη διοίκηση οφείλουμε να πράξουμε τα δέοντα. Μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης ξεκινήσαμε ένα τεράστιο και δύσκολο έργο. Κάναμε ολιστικές μελέτες για όλα τα κτίρια και για όλες τις εγκαταστάσεις και όχι μόνο για το στέγαστρο. Αρκεί να σας πω πως το ΟΑΚΑ είχε κανονισμό λειτουργίας μόνο για το κεντρικό στάδιο. Τώρα πλέον όλα τα κτίρια θα έχουν το φάκελο τους και τον κανονισμό τους».

Τι είπε για τις συναυλίες της σεζόν

Τέλος, ο διευθυντής του ΟΑΚΑ έκανε λόγο για τις συναυλίες του καλοκαιριού και ειδικά για τις δύο μεγάλες συναυλίες των Gold Play στις 8 και 9 Ιουνίου όπου συνολικά έχουν προπωληθεί 122.000 εισιτήρια.

«Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το πόρισμα του ΤΤΕ αλλά εκτιμώ πως τα όσα θα αναφέρει θα είμαστε σε θέση να τα υλοποιήσουμε εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Μόλις πάρουμε το πόρισμα θα είμαι πιο συγκεκριμένος. Εκτιμώ πως οι συναυλίες θα γίνουν κανονικά. Θα μου επιτρέψετε να αναφέρω πως μαζί με την προβολή των ανησυχιών θα πρέπει να τοποθετήσουμε και την υπεύθυνη στάση της διοίκησης του ΟΑΚΑ η οποία από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε τους πολίτες με αληθή στοιχεία και εκτιμήσεις που μέχρι ώρας έχουν επιβεβαιωθεί», σημείωσε και κατέληξε λέγοντας:

«Υπάρχει συνέπεια σε ότι κάνουμε και ως διοίκηση να ξέρετε πως έχουμε μεγαλύτερη αγωνία απ΄ όλους να ανοίξει και πάλι το ΟΑΚΑ. Για αυτό άλλωστε βρισκόμαστε εδώ και είμαι βέβαιος πως ο στόχος μας θα επιτευχθεί άμεσα και πάνω απ΄όλα με ασφάλεια για τους πολίτες και τους εργαζομένους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This