Συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία φίλος του κρεοπώλη – Εξετάζουν πιθανή σύνδεση με τη δολοφονία του Μπάμπη

Must Read

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης, ένας 36χρονος στο Μεσολόγγι, ο οποίος συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία. Ο άνδρας που προσπάθησε να πουλήσει αρχαιότητες φέρεται να είναι φίλος του 50χρονου κρεοπώλη που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου.

Μετά από πληροφορίες που έφτασαν στην αστυνομία ότι ο 36χρονος Αλβανός προσπαθούσε να πουλήσει τα αρχαία, δείχνοντας μάλιστα φωτογραφίες σε υποψήφιους πελάτες, ο ίδιος ομολόγησε ότι κρατούσε τα αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας μέσα σε αποθήκη στο Μοναστηράκι.



Πλέον, οι Αρχές εξετάζουν αν ο 36χρονος και άλλα άτομα εμπλέκονται με κάποιο τρόπο στην υπόθεση δολοφονίας του Μπάμπη, μετά και από τις μαρτυρίες για τους χρυσοθήρες που δρουν στην περιοχή.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει για τη σύλληψη του 36χρονου:

Η κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και η επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη 36χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Ειδικότερα, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω επιχειρούσε να πουλήσει αρχαιότητες ιδιαίτερης αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας.

Πρωινές ώρες της 31-01-2024, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, όπου εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο δράστης, ενώ ακολούθησε έρευνα σε αποθηκευτικό χώρο στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δεξιό τμήμα μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης,
  • μαρμάρινη κεφαλή παιδιού,
  • μαρμάρινο τμήμα επιστυλίου αναθηματικού ναΐσκου, τα οποία εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της αρχαιολογικής νομοθεσίας.
  • Επιπλέον, βρέθηκε χάλκινη εικονιστική κεφαλή του ποιητή Ομήρου, η οποία χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This